299 vizualizări 14 mai 2019

„Vreau să vă zic ceva cu riscul să mă înjure unii care au dreptate poate. Nu vreau să fim ca acest om. Au votat oameni cu Iohannis, 6 milioane. Eu cred că mai mult de jumătate şi-au dat seama cât de păcăliţi au fost de aceşti indivizi şi de toată camarila care a creat atunci acea emoţie negativă, cu toate astea am spus, «domnule are un vot legitim să îşi ducă mandatul până la capăt». Spre deosebire de el pentru care votul legitim care a constituit acest Parlament şi care a produs Guvernul trebuie să fie rupt, deşi pentru el şi pentru PNL şi pentru USR am văzut şi că Pro România că şi cei de la Pro România toţi spun şi în stânga şi dreapta că ei o să fiu unul dintre prim-miniştri şi că o să facă alianţă şi cu USR şu cu PNL şi cu PMP şi cu cine o mai fi”, a afirmat Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3.

Liderul PSD a precizat că voturile pentru Pro România vor fi irosite deoarece „Pro România nu o să treacă pragul electoral”, iar „voturile acelea vor merge la PNL sau în altă parte.

„Că veni vorba de Pro România. E păcat pentru oamenii care au votat cu PSD şi pentru că e vorba de votanţi de ai noştri care vor vota cu Pro România pentru că e clar trendul, Pro România nu o să treacă pragul electoral şi or să fie voturi irosite care ar fi folositoare pentru PSD să aibă mai mulţi parlamentare. Voturile alea irosite vor merge o parte la PNL, o parte la USR pentru că să le distribuie”, a explicat Dragnea.

Întrebat dacă era mai bine cu Victor Ponta sau cu Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns: „Habar nu am. Vă spun foarte sincer, habar nu am. Pe Ponta l-a susţinut Maior până în ultimele zile, pe Iohannis l-a susţinut Coldea. E simplu”.

Acesta a precizat că îi respectă pe foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu pentru că sunt nişte oameni care nu au putut fi „manevraţi de servicii”.

„Asta este problema, bun o să vorbim la prezidenţiale când ţara asta va hotărî să îşi aleagă un preşedinte. A avut preşedinte. Eu îl respect şi pe domnul preşedinte Constantinescu şi pe domnul preşedinte Iliescu, oameni care şi-au iubit ţara, oameni care nu au putut fi manevraţi de servicii. Domnul Constantinescu a plătit cu mandatul, adică a renunţat, nu a putut să ducă lupta, dar un om ultra respectabil căruia nu ai ce să îi reproşezi. Domnul Iliescu la fel. Acum în toamnă-iarnă, la prezidenţiale, asta va fi iar piatra de încercare pentru români. Să îşi aleagă un patriot, un om care are curajul să se zbate pentru ţara lui pe care o iubeşte fără să se încline, sau unu care stă cu mijlocul rupt la străini, care vrea în continuare să fie ură, vrajbă, care încurajează bătăuşii, bâta şi aşa mai departe”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a adăugat că Ponta a fost acelaşi dintotdeana, însă „eu eram orb”.

 

Citește și: