Alexandru Costea
1088 vizualizări 26 mai 2019

"În diaspora alegerile o organizează ambasadele, adică ambasadorii. Şi vorbim de 3 ţări unde au fost cozi mari, Spania, Italia, Marea Britanie, ambasadori numiţi de Iohannis şi Cioloş care erau obligaţi să se organizeze, nu astăzi, nu ieri, ci în toate zilele trecute să îi informeze pe toţi românii din ţările respective unde sunt amplasate toate secţiile de vot, pentru că nu ministrul Meleşcanu trebuie să stea în fiecare ambasadă ci ambasadori. S-au făcut mai multe secţii de vot decât s-au făcut până acum, mult mai multe decât au fost în 2014 la europarlamentare şi în 2014 la prezidenţiale, chiar şi decât au fost în 2018 la referendum", a declarat Liviu Dragnea la sediul PSD.

Acesta a mai spus că Guvernul nu poate fi învinuit pentru cozile de oameni din faţa secţiilor de vot din străinătate.

„Deci nu poate să spună cineva că guvernul în ansamblul lui a decis să fie cozi în diaspora. Guvernul a făcut tot ce i s-a cerut de către ambasade, unde au solicitat să fie înfiinţate secţii de vot, acolo s-au înfiinţat. Din câte am aflat nu a existat nicio solicitare din nicio ţară care să nu se organizeze secţii de vot aşa cum au cerut ambasadele", a afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a precizat că românii au hotărât în aceste alegeri iar partidul său respectă votul popular.

„Astea au fost alegeri europarlamentare, românii au hotărât, noi respectăm votul, tot timpul am respectat votul popular, eu nu sunt ca şefii unor instituţii sau ca preşedintele care nu respectă votul popular şi vrea să îl întoarcă. Românii au hotărât care sunt europarlamentarii români care vor merge la Bruxelles, în schimb eu cred că PSD şi ALDE trebuie să facă orice e posibil pentru a apăra ceea ce s-a câştigat până acum pentru români. Şi vorbim de câştigurile din economie, câştigurile din ceea ce priveşte veniturile populaţiei, pensii şi salarii, dezvoltarea agriculturii, infuzia serioasă de capital din infrastructură şi proiectele care au început pe infrastructura mare. Cam atât am avut de spus pentru acest moment pentru că urmează să numărăm voturile", a conchis Dragnea.

 

Citește și: