Cristian ANDREI
5178 vizualizări 9 apr 2012

UPDATE 14.30 Crin Antonescu a anunţat la finalul Consiliului Executiv Naţional că „au fost eliberaţi din funcţie” preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, şi preşedinţii PNL Sector 2 şi PNL Sector 4 - Cristian Popescu şi  Giani Dinu.

Pentru înlocuirea lui Chiliman din fruntea organizaţiei din Capitală au votat 36 de membri ai Consiliului Naţional Executiv, opt au votat împotriva şi trei voturi au fost nule. Eugen Nicolăescu a devenit preşedinte la PNL Bucureşti cu 39 de voturi pentru, şapte împotriva şi un vot nul. Adrian Neacşu a devenit preşedintele PNL Sector 2, iar vicepreşedintele Daniel Chiţoiu va prelua şefia PNL Sector 4

Antonescu a recunoscut că acreditarea ideii că Dan Popescu este candidatul USL pentru Primăria Sectorului 2 încurca negocierile dintre liberali şi social-democraţi pentru Primăria Sectorului 6.

"În legătură cu domnul Cristian Popescu nimeni vreodată nu a anunţat vreodată că este candidatul PNL sau al USL. Primăria Sectorului 2 nu face parte din obiectivele de negociere ale PNL. A făcut o campanie de promovare până la un punct binevenită, apoi excesivă, riscantă. Acreditarea ideii că este desemnat candidat era de natură să facă mai dificilă poziţia PNL în aceste negocieri pentru Sectorul 6. Este vorba de faptul că PNL are de încheiat o negociere în interiorul USL. Şi din perspectiva obiectivelor de negociere prezenţa acestor oameni în fruntea organizaţiei de Bucureşti este de bun augur", a declarat Antonescu.

El a adăugat că există o "probabilitatea foarte mare" ca Andrei Chiliman să fie candidatul USL pentru Primăria Sectorului 1.

"În niciunul din aceste cazuri schimbarea nu trebuie privintă ca o sancţiune pedeapsă, este viziunea conducerii PNL", a precizat preşedintele PNL.

UPDATE 14.00 Propunerile Biroului Politic Central au fost validate şi în cadrul Consiliului Executiv, Andrei Chiliman, Dan Cristian Popescu şi Gianu Dinu fiind schimbaţi din funcţia de preşedinte al organizaţiilor din Capitală, Sector 2 şi Sector 4.

"Au fost şase sau şapte voturi pentru Chiliman, restul au votat pentru înlocuirea sa din fruntea PNL Bucureşti", au declarat surse liberale.

Dan Cristian Popescu a anunţat că a fost schimbat întreg biroul de conducere al PNL Sector 2. "S-a votat schimbarea mea, voi da jos bannerele prin care îmi anunţam candidatura. Voi susţine candidatul USL pentru Primărie, dar nu îl voi susţine pe Neculai Onţanu dacă acesta va fi propus de USL", a declarat fostul preşedinte al PNL Sector 2.

Surse din PNL susţin că lui Andrei Chiliman nu i s-a reproşat în mod direct negocierile cu PSD, ci s-a vorbit doar despre maximizarea şanselor USL în Capitală.


Conducerea PNL a decis astăzi înlocuirea lui Andrei Chiliman cu Eugen Nicolăescu în fruntea organizaţiei din Capitală. Chiliman rămâne candidatul USL pentru Primăria Sectorului 1.

Chiliman este acuzat că a sabotat negocierile dintre PNL si PSD pentru Sectorul 6. În cadrul USL, negocierile pentru primăriile de Sector s-au blocat la nominalizarea candidaţilor pentru sectoarele 2 şi 6, care trebuie împărţite paritar. PSD insista ca PNL să nominalizeze candidat pentru Sectorul 2 pentru a nominaliza ei pentru sectorul 6. Liberalii însă nu vor să cedeze candidatura pentru Primăria Sectorului 6, Crin Antonescu sprijinindu-l pe Rareş Mănescu.

În cadrul negocierilor, preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a ameninţat partenerii de alianţă că se poate ajunge la candidaturi separate pentru primăriile de sector. Liberalul le-a spus clar celor de la PSD că nu îl susţine pe Cristian Popescu pentru Primăria Sectorului 2.

Cu toate acestea însă, echipa Chiliman-Moisescu a negociat cu PSD ca liberalii să aibă candidat la Sectorul 2 - Cristian Popescu, ceea ce ar fi însemnat că social-democraţii să-şi impună candidatul la 6.

Cristian Popescu a tipărit deja afişe în care se prezenta drept candidat al USL, apărând pe bannere că este "garantat" de fostul preşedinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu.

De asemenea, preşedinţii organizaţiilor PNL Sector 2 şi 4 au fost înlocuiţi. Cristian Popescu a declarat că în pofida acestei decizii va candida independent pentru Primăria Sectorului 2. Giani Dinu a fost schimbat pentru că nu a fost de acord să colaboreze cu Cristian Popescu Piedone, candidatul USL la Primăria Sectorului 4. El va fi înlocuit în această funcţie de vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu.

Citește și: