Ana Petrescu
700 vizualizări 11 apr 2019

„Am renuntat la candidatura la europarlamentare pe listele Aliantei 2020. Am participat la acest proces considerand ca voi avea astfel ocazia sa fac mai mult bine, mai repede, mai multor oameni. Am constatat ca - cel putin momentan - nu este asa. Prefer sa ocup locul care consider ca imi ofera cel mai bun context sa-mi folosesc la maximum capacitatile, iar acest loc ramane, deocamdata, societatea civila, mediul profesional de analiza, de politica internationala, de comunicare etc”, a scris Oana Popescu, pe Facebook.

Aceasta a adăugat că va susţine şi va vota în continuare Alianţa USR-PLUS la alegerile europene şi i-a îndemnat pe cetăţeni să facă la fel.

„Nu “renunt”, nu m-am ofilit ca am dat de greu, nu e o alegere existentiala intre a fi sau a nu fi in politica, nu sunt razgaiata. In continuare voi sprijini si voi vota Alianta 2020 si va sfatuiesc pe toti s-o faceti. Sper ca PLUS si USR sa fuzioneze, sa creasca, sa devina o constructie sustenabila, pentru ca politica romaneasca are nevoie de asanare si de schimbare de paradigma. Voi continua sa incerc sa construiesc un mediu politic care, in alt moment, sa imi ofere contextul propice de a face tot ce stiu mai bine in serviciul public - iar atunci voi reveni si ma voi implica din nou”, a explicat Popescu.

Nu în ultimul rând, membrul PLUS a spus că decizia sa nu are legătură cu demisia unul alt coleg, Valeriu Nicolae, anunţată în această săptămână.

„PS. Nu, nu are legatura cu retragerea lui Valeriu Nicolae. Nu am discutat, dar nu cred ca motivele noastre coincid. Imi dau seama ca e o suprapunere nefericita a deciziilor noastre - a mea era insa luata de mai mult timp, am sperat sa existe un moment mai “bun” de a o comunica, dar am constatat intre timp ca acest moment nu apare niciodata. PPS. Multumesc colegilor din Alianta 2020 pt experienta valoroasa si le urez succes in alegeri!”, a conchis Oana Popescu.

Anunţul acesteia vine la două zile după ce Valeriu Nicolae, candidat pe lista Alianţei 2020 USR-PLUS, a demisionat marţi din formaţiunea condusă de Dacian Cioloş. El precizează că a simţit că riscă să piardă nişte prieteni tare dragi şi că devine din ce în ce mai încrâncenat.

Oana Popescu ocupa locul 20 pe lista USR-PLUS la alegerile pentru PE.

foto: Hepta

Citește și: