Loredana VOICULESCU
3048 vizualizări 19 dec 2012

Lucia Ana Varga, propusă pentru postul de ministru al Pădurilor şi Apelor, a fost secretar de stat la Ministerul Mediului în perioada 2005-2008.

Absolventă a Universităţii Tehnice din Timişoara, şi-a început cariera profesională ca profesor la o şcoală generală din Oradea, unde a activat timp de 7 ani, apoi a fost profesor în cadrul Inspectoratului Şcolar Bihor. Din 1998 până în 2004 a fost inspector la Agenţia Protecţia Mediului Bihor.

Între 2007 şi 2009 a deţinut calitatea de preşedinte al Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Din 2008 este deputat în Parlamentul României.

Împotriva cultivării "produselor" modificate genetic

Lucia Varga se declara, anul trecut, împotriva cultivării "produselor" modificate genetic.

Într-o postare pe blogul său, Lucia Varga scria în primăvara anului 2011 că îi îndeamnă pe cei aflaţi la guvernare să facă studii pentru a vedea dacă există sau nu impact al organismelor modificare genetic asupra sănătăţii populaţiei. “Sunt ţări ca: Austria, Franţa, Ungaria, care spun că s-au constatat efecte negative asupra sănataţii oamenilor, afectând ficatul şi rinichii”, scria pe blog deputata, adăugând că “atât cât îmi stă în putinţă, alături de mai multe organizaţii neguvernamentale care sunt alături de mine, voi fi împotriva cultivării produselor modificate genetic pe teritoriul ţării noastre”.

Fără conturi şi depozite

Împreună cu soţul ei, deţine două terenuri intravilane şi două apartamente în Oradea. Are un autoturism Skoda, cumpărat în 2004.

Nu deţine conturi sau depozite bancare a căror valoare totală să depăşească 5.000 de euro, potrivit declaraţiei sale de avere completate în iunie a.c. În 2012 a contractat un credit de 86.000 de lei, scadent în 2016, de la BCR Oradea.

Veniturile anuale încasate din funcţia de deputat s-au ridicat la 50.784 de lei. Soţul ei, Nicolae Varga, a obţinut 44.228 de lei de la Sucursala Hidroelectrica Oradea.

Lucia Varga deţine calitatea de preşedinte al asociaţiei “Femei pentru femei”.

Este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Bihor şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, potrivit declaraţiei de interese.

Lucia Varga s-a născut în 1967 este căsătorită şi are un copil.

Numele Luciei Varga a fost menţionat în luna mai 2011 în cazul puternic mediatizat al funcţionarei publice Andreea Ionescu care a ameninţat pe Facebook că se sinucide. Deputata Lucia Varga era considerată de Ionescu drept unul dintre motivele care stăteau la baza gestului său extrem. “Lucia Ana Varga care a fost menţinută în funcţie şi acum este deputat datorită mie. Şi care nu m-a lăsat să-mi câştig pâinea pentru mine şi familia mea”, scria Ionescu în postarea ei. 

Citește și: