Diana Grigore
1690 vizualizări 8 sep 2018

”Prea s-a sădit în mintea multor români acest sentiment de atotputernicie al PSD. Este fals! PSD este un partid de oameni certaţi cu legea, certaţi cu bunul-simţ, certaţi cu competenţa. Mai nou, văd că ăştia pe care îi trimit în funcţii sunt certaţi cu limba română. Nu înţeleg, care e problema? De ce să nu îi putem bate pe ăştia? Ar trebui să le dăm o mamă de bătaie la alegerile europarlamentare, să le iasă politica din cap. Nu există niciun argument care să mă poată convinge că PNL nu are capacitatea de câştiga”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la şcoala de vară a Organizaţiei femeilor liberale care se desfăşoară în staţiunea Saturn.

El atrage atenţia că urmează doi ani importanţi pentru România.

”Gata cu joaca, gata cu dezbateri interne, ne aşteaptă doi ani de zile care vor fi decisivi pentru evoluţia României. Doi ani în care vom avea patru alegeri, in care fiecare membru al PNL va trebui să fie implicat la maximum în atingerea obiectivelor PNL. Principalele obiective sunt câştigarea alegerile locale, parlamentare, prezidenţiale şi formarea guvernului. Pentru a atinge aceste obiective trebuie să facem lucruri simple. În primul rând, să fim mai aproape de oameni, să vorbim cu ei, să găsim soluţii la problemele lor, souţii realizabile, nu poveşti de adormit copii şi să-I convigem că e mult mai simplu să petreci un sfert de oră să votezi decât să participi la mitinguri împotriva unei puteri abuzive. Foarte mulţi oameni au considerat că nu e important să meargă la vot în 2016”, a precizat Orban.

Ludovic Orban la Şcoala de vară a Femeilor liberale de la Saturn

Miercuri, preşedintele liberal nu respins varianta ca primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie Ludovic Orban,Vasile Blaga şi Crin Antonescu.

”A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam ăştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului”, a afirmat Orban la Realitatea TV.

Întrebat dacă primele trei nume de pe lista pentru europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, liderul PNL a replicat că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul.

Foto: Hepta

Citește și: