Silviu Bănilă
436 vizualizări 17 nov 2014

"Cerem demisia Guvernului Ponta. Deşi am atras atenţia încă dinainte de a începe alegerile prezidenţiale cu cel puţin două luni de zile că este necesară înfiinţarea de secţii suplimentare peste tot acolo unde există comunităţi româneşti importante, Guvernul Ponta în mod sistematic a refuzat să dea curs solicitării românilor din diaspora, formulate de ambasadori în care se află comunităţi româneşti importante, solicitări formulate de noi ca formaţiune politică", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că zeci de mii de români nu şi-au putut exercita dreptul de vot. "Nu demisia Guvernului Ponta este capătul acestei poveşti, cetăţenii români din diaspora parte a naţiunii române, care au arătat într-un mod admirabil că le pasă ce se întâmplă cu ţara lor, că vor să participe la deciziile importante care privesc viitorul României, nu numai că au fost împiedicaţi să voteze, au fost umiliţi, ţinuţi ore întregi la cozi nesfârşite", a spus Orban.

El a spus că nu este suficientă o demisie a lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi a lui Teodor Meleşcanu, arătând că ACL va formula plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare a exercitării dreptului la vot a zeci de mii de români.

Citește și: