Florin Zafiu
852 vizualizări 20 sep 2018

"Am fost chemat în calitate de martor, privitor la o plângere depusă de Viorel Cataramă. Dacă domnul Cataramă crede că îşi poate rezolva situaţia în partid apelând la DNA e problema lui. Constestă decizia de excludere", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a explicat de ce a luat decizia de excludere a lui Cataramă din PNL. 

"Pentru că vreo patru luni de zile a atacat sistematic partidul, pe mine, deciziile partidului. Excluderea s-a făcut prin vot secret, conform statutului. Cu siguranţă, că (plângerea n.r.) se referă şi la mine. Mi se pare curios să fiu chemat la DNA ca urmare a sesizărilor făcute de un om care zice că e membru al PNL. Când am făcut sesizări la Parchet, am făcut împotriva PSD, preşedinţilor PSD. De altfel, unul dintre acuzaţiile lui Viorel Cataramă e că am depus plângere împotriva lui Dragnea şi Dăncilă. Acesta a fost temeiul. Nu văd absolut niciun motiv pentru depunerea vreunei sesizări. Nu pot să vă spun elemente din dosar, dar nu am niciun fel de motiv de îngrijorare".

"În ceea ce priveşte modul josnic în care domnul Cataramă înţelege să facă politică, prefer să nu comentez. Domnul Cataramă acţionează ca un agent al PSD, nicidecum ca un membru al PNL", a mai spus Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a fost audiat, luni, la DNA pentru plângerea pe care a depus-o împotriva lui Ludovic Orban şi a 15 liberali, pe motiv că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

Comisia de arbitraj PNL Bucureşti a stabilit că decizia de excludere a lui Viorel Cataramă din PNL este nulă, având în vedere că mai multe puncte din statutul partidului nu au fost respectate, inclusiv articolul ce prevede anunţarea din timp a persoanelor vizate de excludere şi dreptul la apărare.

Citește și: