Diana Grigore
140 vizualizări 18 mar 2019

„Există proiectul de lege care este depus de PNL, care, din păcate, a primit aviz negativ în Comisia de administraţie şi Comisia juridică. Vom solicita - am mandatat grupul de la Cameră (Camera Deputaţilor - n.r.) să solicite în plen retrimiterea la comisie în încercarea de obţinere a unui raport favorabil, astfel încât să putem să revenim la acest sistem de alegere, care conferă cu adevărat legitimitate primarilor. Ne-am bucura ca orice fel de parlamentar, indiferent din ce formaţiune politică este, să sprijine acest proiect de lege iniţiat de PNL”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că parlamentarii ALDE au votat împotriva revenirii la alegerea primarilor în două tururi.

„Îi aşteptăm să se ţină de cuvânt, pentru că la Senat nu au respectat o declaraţie dată de un lider important al ALDE şi au votat împotrivă”, a mai spus liderul PNL.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că alegerea primarilor în două tururi este un sistem mai democratic şi că este necesară o discuţie mai amplă pentru modificarea legislaţiei în acest sens, la care să participe toate partidele parlamentare.

Citește și: