Ema Stoica
376 vizualizări 2 sep 2018

„E complicat să vorbim de candidaţi comuni la europarlamentare, pentru că depinde e afilierea fiecărei formaţiuni politice de la nivelul Parlamentului European. În ceea ce ne priveşte pe noi, PNL este membru al Partidului Popular European, cea mai puternică formaţiune politică europeană, familia politică ce are cea mai mare reprezentare în Parlament şi deţine cea principalele funcţii la nivel european: preşedinţia Comisiei Europene, preşedinţia Parlamentului European şi preşedinţia Consiliului European”, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că formaţiunea politică pe care o conduce este, alături de Klaus Iohannis, „singura forţă politică ce este ascultată, respectată şi care are capacitatea de a influenţa deciziile îm favoarea românilor la nivelul european”.

”Noi vom participa pe liste proprii, suntem forţa de dreapta din România care va participa la un nou succes al PPE la nivel european, pentru a putea continua reformele serioase care au fost începute în timpul actualei preşedinţii şi care, de altfel, au dus la o perioadă de patru-cinci ani de creştere economică continuă în aproape toate ţările europene. PNL va participa la alegerile europarlamentare pe propriile picioare, cu obiectivul foarte clar de a asigura reprezentarea României la nivelul Uniunii Europene, pentru că, din păcate astăzi, alături de preşedintele României, PNL este singura forţă politică ce este ascultată, respectată şi care are capacitatea de a influenţa deciziile îm favoarea românilor la nivelul european”, a completat Ludovic Orban.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat lui, după şedinţa Congresului Naţional al partidului, că le va propune, săptămâna viitoare, liderilor din opoziţie, să aibă o listă comună la alegerile europarlamentare şi a subliniat că este necesar crearea mai întâi a unei alianţe între aceste partide.

„Credem că singura modalitate prin care PSD-ul poate să fie oprit este unitatea opoziţiei. Colegii mei m-au mandatat, prin vot unanimitate, pentru a începe începând de săptămâna viitoare discuţii cu colegii din Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România. Voi contacta săptămâna viitoare preşedinţii celor două partide pentru a discuta despre nevoia de unire a opoziţiei”, a anunţat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai spus că românii „alternativă credibilă la ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică”, iar aceasta ar fi unirea partidelor din opoziţie, înclusiv formaţiunea politică a fostului premier, Dacian Cioloş.

„Credem că e foarte important să abordăm cu maturitate acest subiect, pentru că românii aşteaptă o alternativă credibilă la ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică, iar opoziţia poate deveni o forţă care să oprească dezastrul pe care l-a produs PSD-ul doar prin unitate şi aceasta este convingerea Partidului Mişcarea Populară. Ne-am propus ca în primele zile (din sesiunea parlamentară - n.r.) să le transmitem (celor din opoziţie - n.r.) acest mesaj pe care noi îl credem, pentru că dacă vom reuşi să stabilim o listă comună de obiective pe care să le urmărim, şi primul obiectiv este să creăm un pol politic anti-PSD, format din partidele parlamentare, în mod sigur credem că la acest pol se poate alătura şi partidul domnului Cioloş”, a adăugat Eugen Tomac

Întrebat cum îi va convinge pe cei din opoziţie să accepte o listă comună, preşedintele Partidului Mişcarea Populară a spus că le va prezenta celor din opoziţie faptul că dacă „dacă vom merge pe o listă comună la alegerile europarlamentare”, vor avea şanse să ia mai multe voturi decât PSD.

Citește și: