Diana Grigore
386 vizualizări 9 nov 2018

”Singurul partid din România care contează în Europa este Partidul Naţional Liberal. Cu cât PNL este mai puternic în România şi în Europa, cu atât România este mai puternică în Europa. Cu atât interesele românilor la nivel european sunt mai bine reprezentate. Din păcate pentru ţară noastră, PSD şi ALDE nu contează în familiiile lor politice, fiind considerate nefrecventabile de partenerii lor politici europeni. Gândiţi-va că PES l-a desemnat candidat la Preşedinţia Comisiei Europene pe Frans Timmermans, unul dintre cei mai mari critici ai guvernării PSD- ALDE”, a scris pe Facebook Ludovic Orban.

El susţine că la congresul PPE, cea mai puternică familie politică din Europa, delegaţia PNL a avut o ocazia foarte bună pentru a susţine interesele României în faţă partenerilor din celalate ţări europene.

”În două zile de congres, în paralel cu dezbaterile din plen, am avut întâlniri bilaterale cu preşedintele şi secretarul general PPE, cu trei prim-miniştri, cu cinci comisari europeni din domenii foarte importante pentru România ( agricultură, buget, digitalizare, relaţii de vecinate ), cu preşedinţi de partide partenere ( dintre care unele vor câştigă alegerile viitoare ), cu alţi lideri europeni importanţi. Nu în ultimul rând, candidatul susţinut de PNL, Manfred Weber, un om foarte apropiat de PNL, a fost votat de Congres candidat oficial la Preşedinţia Comisiei Europene şi, cel mai probabi,l va conduce Comisia Europeană după alegerile din mai”, a conchis liderul liberal.

Manfred Weber a fost desemnat candidat PPE pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

În prezent, preşedintele Comisiei Europene este Jean-Claude Juncker.

Citește și: