187 vizualizări 11 nov 2019

„Se ştie că doi ani consecutiv Guvernul literalmente a jefuit bugetele locale, şapte miliarde şi ceva în 2018 şi cu încă peste şapte miliarde în 2019. La ora actuală există localităţi unde autorităţile locale nu mai au resursele financiare de a putea plăti cheltuielile curente. Vrem să vedem o situaţia foarte clară, să vedem la rectificarea bugetară ce mai putem îndrepta pe final de an”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat luni care sunt priorităţile la întâlnirea de marţi cu reprezentanţii aleşilor locali.

Premierul are o întâlnire, marţi de la ora 17.00 la Guvern, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), al cărei preşedinte este primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă.

Pe 5 noiembrie, AMR a solicitat Guvernului Ludovic Orban să stabilească un calendar de aprobare a Legii bugetului de stat, care să asigure intrarea ei în vigoare la 1 ianuarie 2020.

Printre solicitările Asociaţiei este şi constituirea, începând cu anul 2020, a unui Fond de creditare nerambursabilă pentru unităţile administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi asigurată contribuţia proprie a acestora la proiectele finaţate din fonduri externe nerambursabile.

 

Citește și: