Departamentul Politic - Mediafax
2232 vizualizări 5 mai 2018

"Nu poţi ţine 160 si ceva de agenţii care se calcă în picioare. Avem deconcentrate în agricultură- seminţe, zootehnice, e ceva de noaptea minţii. În condiţiile în care avem criza pe piaţa forţei de muncă, investitori care vor să investească în România nu iau decizia pentru că nu este mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem beizadelele planatate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în adminstraţie bazată pe profesionalism", a declarat Ludovic Orban, la Tulcea.

Liderul NL spune că este nevoie de o remaniere guvernamentală şi de reducerea numărului de ministere la o treime.

"Este o zăpăceală în administraţie cum nu a existat niciodată. Trebuie să facem reformă. Guvernele PNL aveau 8-9 miniştri. În Europa media e de 13-14 miniştri. Ce să faci cu 28 de ministere care se calcă pe bătături şi îşi inventează atribuţii", a mai declarat Orban.

Aflat în vizită la Tulcea, liderul PNL a afirmat că nu înţelege scepticismul unora din PNL, dar partidul este pregătit să preia guvernarea în 2020. PNL nu a avut, la ultimele consultări de la Palatul Cotroceni pentru formarea Executivului, nicio propunere de premier .

Citește și: