448 vizualizări 13 oct 2019

"Vă mărturisesc că de fiecare dată când vin în Timişoara, vin cu emoţie şi de fiecare dată nu pot să uit că Revoluţia, libertatea, democraţia a plecat de aici mulţumită tinerilor şi mai vârstnicilor curajoşi, care au pus mai presus de viaţa lor libertatea fiecărui român. Suntem la 30 de ani de la Revoluţie şi este timpul să punem punct tranziţiei. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi şi cine este vinovat pentru cei peste 1000 de morţi de la Revoluţie. După 30 de ani nu am aflat cine sunt cei, care au organizat mineriadele. Nici astăzi nu ştim cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria, nu din instrument în slujba oamenilor, care să apere viaţa, integritatea fizică a fiecărui cetăţean şi au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetăţenilor", a declarat liderul PNL Ludovic Orban, duminică, la Timişoara.

Acesta le-a transmis liberalilor că se va face lumină în dosarul evenimentelor din 10 august 2018 şi în cel al ministeriadelor.

"V-o spun limpede, cine îşi imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înşelă amarnic. Cine îşi imaginează că vom tolera la nesfârşit să nu aflăm cine sunt vinovaţi, care au omorât copiii noştri, trebuie să ştie că va veni vremea adevărului. Cine îşi imaginează că la nesfârşit vor fi ascunse identităţile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizaţi în Bucureşti cu ocazia mineriadelor trebuie să ştie, adevărul va ieşi la suprafaţă, aşa cum uleiul iese la suprafaţa apei. Democraţia va învinge definitiv în România pentru că la putere va veni în sfârşit o forţă politică, care respectă libertatea, drepturile fiecărui cetăţean, demnitatea umană, care pune preţ pe fiecare om în parte şi care poate să ofere garanţia fiecărui român, că poate să trăiască liber şi să reuşească în viaţă, aici, în ţara lui, în România", a conchis Orban.

Klaus Iohannis a anunţat că va continua luni consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Şeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marţi.

Preşedintele a anunţat deja că soluţia pentru următoarea perioadă ar fi un Guvern PNL, sau în jurul acestui partid. Propunerea pentru funcţia de şef al Executivului din partea PNL este Ludovic Orban.

Citește și: