Andrei Luca POPESCU
Ana-Maria Lazăr
1611 vizualizări 20 apr 2016

Organizaţia din Bucureşti a Partidului M10 îi retrage susţinerea candidatului Ciprian Ciucu pentru Primăria Capitalei, a anunţat partidul într-un comunicat de presă.

„M10 Bucureşti a decis să retragă susţinerea pentru candidatura domnului Ciprian Ciucu pentru funcţia de primar al Capitalei, din cauza negocierilor pe care acesta le poartă cu PNL în vederea unei posibile intrări în PNL, intenţie pe care a recunoscut-o public şi pe care ne-a comunicat-o”, arată partidul.

M10 explică faptul că nu poate fi de acord să susţină „un membru PNL pentru nicio funcţie publică în Bucureşti sau un candidat care nu are nicio problemă să devină membru PNL”.

Ciprian Ciucu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că a discutat cu Cătălin Predoiu de la PNL şi că este de părere că este nevoie de o unificare a dreptei.

„Am aflat că M10 mi-a retras sprijinul pentru candidatura la Primăria Bucureştiului. Am avut discuţii cu Cătălin Predoiu înainte de nominalizarea lui Marian Munteanu. Discuţiile au avut loc în contextul nevoii de unitate a dreptei pentru câştigarea Bucureştiului şi a rămas să ţinem legătura. Precizez că discuţiile s-au derulat cu informarea conducerii M10 în timp real. Cred în continuare că trebuie să ne unim pentru a câştiga Bucureştiul”, a declarat Ciprian Ciucu.

„M10 ar fi putut înţelege ca dl. Ciucu să fie susţinut şi de alte formaţiuni politice ca independent, dar nu poate fi acord cu negocieri pentru a deveni membru PNL. M10 consideră cu tărie că îndepărtarea partidelor vechi de la putere şi înlocuirea acestora, în timp, cu partide politice noi şi curate reprezintă singura şansă de a îmbunătăţi viaţa românilor”, mai arată M10.

"E mult prea devreme să spunem dacă vom susţine pe altcineva. (...) În clipa asta nu e problema noastră, dar o să ne uităm la candidaţi şi o să decidem dacă oferim sprijin şi cui", a declarat Macovei pentru MEDIAFAX.

Întrebată dacă M10 ar putea negocia cu Nicuşor Dan pentru a-l susţine pe acesta în cursa pentru Primăria Bucureşti, Monica Macovei a spus că "este prea devreme" pentru astfel de discuţii.

"Aşa cum am spus şi în comunicat, noi putem face eforturi să susţinem un candidat care este susţinut şi de alt partid, dar în niciun caz nu putem să mergem mai departe cu Ciprian Ciucu. PNL şi PSD trebuie să dispară, să facă loc partidelor noi", a mai spus preşedintele M10.

De asemenea, Macovei a spus că în privinţa lui Ciprian Ciucu nu există nicio posibilitate să mai fie susţinut de M10. "Nu, clar, am luat o decizie. Subiectul este încheiat pentru noi", a spus ea.

Partidul înfiinţat de Monica Macovei continuă să strângă semnături pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citește și: