352 vizualizări 3 mar 2013

Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune că premierului Victor Ponta şi ministrului Titus Corlăţean "nu le pasă deloc" de interesul ţării de a adera la Schengen, ci "de propriile interese - să scape de MCV şi să nu mai fie întrebaţi de ce nu au dat afară din Guvern miniştrii trimişi în judecată".

Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat, duminică, la Târgovişte, referindu-se la situaţia României privind aderarea la Spaţiul Schengen, că lui Victor Ponta şi Titus Corlăţean nu le pasă de această temă, ci "de propriile interese, şi anume să scape de MCV", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În primul rând, se potriveşte proverbul «prostul nu e prost destul până nu e şi fudul», pentru că asta e situaţia în care ne pun Ponta şi Corlăţean. Dar este tragic. Nu ne putem opri la acest proverb şi râde. Este tragic pentru că, în realitate, ceea ce fac este să schimbe direcţia Vest a României şi să ne trădeze. (...) În Uniunea Europeană nu am intrat spunând: «Sunaţi-ne voi când vreţi», pentru că noi am vrut să intrăm şi ne-am apucat să ne pregătim şi să facem tot ce trebuia să facem. La fel e şi cu Schengen. Noi vrem să intrăm în Schengen", a spus Macovei.

Potrivit acesteia, "fiind prim-ministru, este o atitudine de trădare a ţării şi de necunoaştere a diplomaţiei, totală", dacă "nu cumva e intenţionat făcută".

"Aş mai spune că am convingerea că, de fapt, nu le pasă deloc de interesul nostru să intrăm în Schengen, ci le pasă de propriile interese, şi anume să scape de MCV, să nu mai fie întrebaţi de ce nu au dat afară din Guvern miniştrii trimişi în judecată sau cercetaţi, de ce au parlamentari cu probleme de integritate, de ce se cere transparentizare pe procesul de numire a procurorului general", a afirmat Monica Macovei.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

Premierul Victor Ponta a precizat, sâmbătă, că Titus Corlăţean a exprimat poziţia Guvernului, în timp ce preşedintele Traian Băsescu s-a delimitat de afirmaţiile ministrului de Externe.

Citeşte ştiri de ultimă oră pe gandul.info

Citește și: