Alexandru Costea
113 vizualizări 16 mar 2019

Manifestul propune următoarele:

“1. Vrem o Uniune Europeană cu oameni şi pentru oameni. Vrem o Uniune Europeană cu oameni şi pentru oameni care începe în satele oraşele, şi regiunile noastre. Avem nevoie de o Uniune Europeană adânc înrădăcinată în teritorii, bazate pe valori democratice. Avem nevoie de o Uniune care păzeşte pacea, libertatea şi prosperitatea noastră. Ne dorim să fim mândri de identitatea noastră ca cetăţeni europeni aparţinând oraşelor, regiunilor şi statelor membre, unite în diversitate.

2. Vrem să trăim într-o Uniune Europeană sustenabilă care protejează şi creează oportunităţi pentru oamenii săi. Sperăm la o Uniune Europeană care ne protejează, familiile noastre, modul nostru de viaţă şi a planetei noastre. Vrem o Uniune Europeană care garantează securitatea prin întărirea graniţelor externe şi combaterea extermismului şi naţionalismului în graniţele sale. Avem nevoie de o Uniune prietenoasă care să ofere oportunităţi egale, să-i îmbrăţişeze pe cei mai puţini avantajaţi şi să promoveze o societate bogată şi incluzivă; o Uniune Europeană care permite educaţie şi asigurare medicală de calitate şi oportunităţi de angajare. Vrem o Uniune Europeană care investeşte în afaceri locale, cercetare şi inovare care influenţează vieţile oamenilor prin tratarea bolilor incurabile, făcând transportul mai curat şi clădirile noastre mai eficiente energetic.

3. Avem nevoie de mai multă coeziune între regiunile Uniunii Europen, oraşe şi zone rurale. Avem nevopie de o Uniune Europeană a solidarităţii care asigură coeziunea economică, socială şi teritorială. Sprijinim coeziunea ca valoril europenje fundamentale de vreme ce creează oportunităţi pentru oameni atât din regiunile bogate şi sărace, întăreşte piaţa unică şi măreşte simţul de a aparţine unui proiect european. Credem că este crucial să reducem disparităţiile dintre teritoriile Europei şi să mărim competitivitatea lor. Vrem o administraţie publică europeană digitalizată, prietenoasă şi interconectată la nivel naţional, regional ca precondiţie de a oferi servicii eficiente pentru cetăţeni şi afaceri.

 

4. Vrem o Uniune Europeană care să ia decizii mai aproape de cetăţeni bazate pe principiul subsidiarităţii. Susţinem o Uniune eficientă şi democratică mai apropiată de cetăţenii săi. Credem că proprietatea şi încrederea fac oamenii să se simtă Europa.

5. Familia PPE propune o cale concretă pentru calea de urmat în interesul tuturor cetăţenilor UE”.

Schneider întăreşte ideea ca PPE să comunice mai eficient cu cetăţenii UE pentru a evita ca UE să aleagă eurosceptici şi populişti. “Ne angajăm să facem echipă cu candidatul fruntaş PPE Manfred Weber să lucrăm în interesul oamenilor”, arată manifestul.

 

Citește și: