Diana Grigore
119 vizualizări 10 dec 2019

„Suntem cred că deja obişnuiţi cu această atitudine faţă de PSD a preşedintelui Romasniei. Sper că din tot sufletul să fie atitudinea preşedintelui din primul mandat. Aştept cu nerăbdare atitudinea preşedintelui pentru cel de-al doilea mandat. Este posibil să fi rămas în jocul politic din campania electorală. Domnul preşedintele Klaus Iohannis este atât preşedintele dvs cât şi al meu, e preşedintele tuturor românilor. Democraţia într-un stat există atâta timp cât există putere şi opoziţie. Singurul partid de opoziţie este PSD. Dacă PSD dispare în România nu mai există democraţie, deoarece nu mai există opoziţie”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR1.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că depunerea unei moţiuni simple reprezintă un drept constituţional al opoziţiei.

„ Cred că aceştia sunt termenii constituţionali în care preşedintele ar trebui să aşeze lucrurile. Depunerea unei moţiuni este un drept constituţional al opoziţiei. Moţiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanţelor, domnul Citu. La investire, când domnul Orban este primul minsitru desemnat, Parlamentul României, indiferent că sunt şi PSD-işti acolo, Parlamentul nu a dat un aviz favorabil domnului Citu. Domnul Orban nu a ţinut cont.Votul în regulamentul Senatului este secret, nimeni nu ştie cine a votat şi ce a votat. A trecut la limită moţiunea, dar important este faptul că e un exerciţiu democratic faţă de un personaj deja, din punctul meu de vedere, deja depăşit în funcţia de ministru al Finanţelor”, a subliniat Ciolacu.

El l-a ironizat pe ministrul de Finanţe, susţinând că „dacă un euro se întâlneşte Florin Cîţu, acesta îl salută cu „Give me five”: „Dacă un euro se întâlneşte cu domnul Citu ştiţi cum îl salută? Give me five”.

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat, marţi, moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, adoptată luni în Senat, ca fiind ”o golăneală a PSD-ului” şi a acuzat că unii senatori PSD, ”un grup nemotivat de vesel”, l-au jignit pe ministrul de Finanţe.

El a mai spus că preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, ”pe care l-au ales probabil că să fie cuminte şi să nu îi împiedice pe pesedişti”, ar fi putut să oprească acest demers ”inoportun”.

Senatorii au adoptat, luni, moţiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu.

Moţiunea simplă la adresa lui Florin Cîţu a trecut cu 59 de voturi „pentru”, 56 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

Citește și: