Gandul
4166 vizualizări 10 nov 2019

Veştile nu sunt tocmai bune pentru mai mulţi candidaţi, potrivit estimărilor din numărătoarea paralelă a PSD, la ieşirea de la urne, scrie antena3.ro.

Conform datelor obţinute de PSD, preşedintele Iohannis e lider detaşat, cu aproape 39%, urmat de Viorica Dăncilă, cu cu 27% şi de Dan Barna, cu 12 procente. Independentul Mircea Diaconu este pe 4, cu 12.6%, urmat de Theodor Paleologu, cu 5.7%, Kelemen Hunor cu 3.6 procente, de Ramona Ioana Bruynseels, cu 1.7% şi de... Alexandru Cumpănaşu, cu 1%.

Atât pentru PSD, cât şi pentru USR-PLUS, clasarea pe locul secund a candidatului propriu oferă „biletul” pentru turul doi şi viitorul partidului, scrie digi24.ro.

Cei din PSD s-au plâns de o oarecare demobilizare, cum că unele voturi ar fi fost canalizate spre Mircea Diaconu, în loc să ajungă la social-democraţi, undeva în Dâmboviţa.

Alţii au declarat că lumea de la ţară nu vrea să voteze cu Dăncilă deoarece ar fi dorit ca altcineva să candideze din partea PSD la prezidenţiale. O altă problemă este că primarii „racolaţi” de la PNL pleacă acum cum unde altundeva decât „la putere”, după eşecul PSD-ului.

Dacă Dăncilă s-ar situa pe locul doi la votul naţional nu ar ajuta-o cu mare lucru, deoarece cu siguranţă Barna are sprijinul Diasporei (unde au votat sute de mii de oameni).

Iohannis va ajunge la sediul PNL pe seară, pentru a „savura”, probabil, rezultatele exit-poll-urilor, mai scrie digi24.
 

Citește și: