Cristian ANDREI
2065 vizualizări 6 sep 2012

Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, susţine că nu a colaborat cu Securitatea şi că toate acuzele lansate împotriva sa sunt „minciuni”.

„Mă văd nevoit din nou – sper pentru ultima oară – să reacţionez la minciunile ce se lansează tot mai organizat despre mine. Nu vreau să fac retorică, ci precizez, încă o dată: nu am nicio legătură cu ceea ce Sebastian Lăzăroiu şi Costel Sârbu, găsit la repezeală, debitează, anume, cooperarea cu Securitatea. Relativ la spusele lui Sebastian Lăzăroiu: scrisul sub codul “Mureşan”, la care el apelează voios, seamănă cu scrisul meu aşa cum eu semăn cu Sophia Loren! Lăzăroiu fabulează şi se descalifică, încă o dată, vorbind prostii cu lejeritate. Nici plastografia nu-l poate ajuta”, a precizat Andrei Marga.

Fostul ministru, nominalizat de USL pentru a prelua şefia Institutului Cultural Român, a spus că Lăzăroiu va trebui să răspundă pentru „fabulaţiile sale”. El a respins şi acuzele aduse de profesorul Costel Sârbu, afirmând că acesta se foloseşte de „miniciuni grosolane” pentru a-l discredita. Andrei Marga a sublinat că îl va acţiona în judecată pe acesta.

Surse din CNSAS au declarat pentru gândul că microfilme în care apare şi numele fostului ministru de Externe, Andrei Marga, au fost primite de instituţie de la SRI, ele urmând fi analizate de Direcţia de Investigaţii a CNSAS. Dosarul Marga urmează să fie discutat de Colegiul CNSAS săptămâna viitoare.

Citește și: