Catalina Iordache
774 vizualizări 11 mar 2019

”Tudorel Toader e un profesionist. Ştie drept foarte bine, e profesor universitar, a arătat că ştie cu ce se mănâncă Justiţia. Dacă e nevoie de mai multă determinare, doamna prim-ministru trebuie să facă o analiză. Există o singură restanţă şi eu cred că se lucrează la ea. Este vorba de punerea în vigoare a articolelor declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională”, a declarat Marian Oprişan.

Liderii PSD se reunesc luni, la Palatul Parlamentului, în şedinţa a Biroului Permanent Naţional. Una dintre temele abordate va fi situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, afirmând că este ”un subiect delicat”.

"Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Naţional la ora 12,00", a afirmat sâmbătă, la Slobozia, Liviu Dragnea.

El a mai spus că vrea coerenţă şi asumare de responsabilitate în privinţa adoptării ordonanţelor pentru modificarea legilor Justiţiei

"Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie", a mai spus Dragnea.

D. Buzatu, despre Tudorel Toader: Plecarea unui ministru nu trebuie să ţină numai de stările unora

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, luni, că este foarte grea găsirea „unei personalităţi de talia lui Tudorel Toader”, fiind de părere că plecarea unui ministru nu trebuie să ţină numai de stările unor membri ai PSD. „Supărările mai şi trec”, spune Dumitru Buzatu.

Dumitru Buzatu a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că eliberarea din funcţie a unui ministru trebuie să fie rezultatul unei analize foarte complexe, atât a activităţii, cât şi a personalităţii sale.

„Plecarea unui ministru nu trebuie să ţină numai de stările unor membri ai PSD. Eliberarea din funcţie a unui ministru trebuie să fie rezultatul unei analize foarte complexe, atât a activităţii, cât şi a personalităţii sale. E foarte greu ca, pe loc, să găseşti o personalitate de talia d-lui Tudorel Toader şi, în acelaşi timp, să şi hotărăşti schimbarea sa din funcţie. Tudorel Toader este un om cu un prestigiu şi o calitate profesională recunoscută şi este clar că trebuie să fim foarte atenţi în legătură cu aceste mişcări”, a spus Buzatu.

Acesta crede că există nişte nemulţumiri, pentru că mulţi membri ai PSD ar vrea ca lucrurile să se desfăşoare cu o mai mare rapiditate.

„Am văzut şi ce consecinţe are, uneori, rapiditatea. Cred că trebuie să ne calmăm, să acţionăm în sensul care este presant azi, şi anume punerea în aplicare a programului de guvernare. Ăsta este elementul principal în activitatea noastră. Supărările mai şi trec”, a spus Dumitru Buzatu.

Liderii PSD se reunesc luni, la Palatul Parlamentului, în şedinţa a Biroului Permanent Naţional. Una dintre temele abordate va fi situaţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, afirmând că este ”un subiect delicat”.

„Cred că trebuie să discutăm subiectul ăsta, că e delicat. Luni sper să ne vedem. Luni avem Birou Permanent Naţional la ora 12,00", a afirmat sâmbătă, la Slobozia, Liviu Dragnea.

El a spus că vrea coerenţă şi asumare de responsabilitate în privinţa adoptării ordonanţelor pentru modificarea legilor Justiţiei

„Eu nu cer o ordonanţă anume, vreau doar coerenţă şi asumare de responsabilitate, într-un fel sau altul. Deci vreau ca în maxim două săptămâni de zile să închidem discuţiile despre aceste subiecte - se dau sau nu se dau, dar lumea să ştie", spunea Dragnea.

Citește și: