Catalina Iordache
Diana Grigore
4019 vizualizări 20 feb 2019

Nemulţumit că nu a fost consultat privind propunerile pentru cele două portofolii vacante din guvern, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan l-a acuzat pe Liviu Dragnea, că ia decizii de unul singur şi a început să cam facă pe stăpânul partidului, de când a ajuns la Bucureşti.

"Deci ce am avut de spus sub aspectul organizării şi funcţionării partidului, am spus în interiorul CEx. Cine se crede stăpânul partidului... Unii se cam cred stăpâni. Am cerut restructurarea Guvernului, ca să nu mai treacă prin furcile caudine de la Cotroceni. S-a considerat mai rapidă varianta cu propunerile directe ale premierului.

În anul 2019 se finalizează şi mandatul domnului Dragnea şi a conducerii centrale a PSD şi trebuie făcut Congres. La termen, probabil la sfârşitul lui octombrie. (...)  Mai greşeşte şi el (Liviu Dragnea - n.red), dar e băiat bun!”

Noi, despre restructurarea guvernului am mai vorbit. Tocmai pentru că preşedintele a refuzat miniştri, sigur că restructurarea guvernului ar fi fost cea mai propice. Programul de guvernare este în parametrii optimi. O felicit pe doamna premier pentru rezistenţele la înjurături. Eu cred că Răzvan Cuc la Transporturi a muncit foarte mult. A făcut treabă atunci, a avut o supărare el atunci şi a demisionat", a declarat Marian Oprişan după şedinţa CEx al PSD de marţi.

Întrebat cum ar descrie relaţia pe care o are cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a răspuns: "O relaţie principială. Instituţională. Liviu Dragnea, de când a ajuns la Bucureşti, s-a cam metamorfozat în preşedintele partidului cu anumite valenţe. Mai face şi el, din când în când, pe stăpânul partidului".

Liviu Dragnea nu este de acord cu afirmaţiile lui Marian Oprişan.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Oprişan că este ”stăpânul partidului”, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, am auzit şi eu. Nu sunt de acord cu ce spune el. Da, aşa e. Oamenii îşi mai schimbă părerea”.

Chestionat dacă este stăpânul PSD, Dragnea a replicat scurt: ”Am spus că nu!

Preşedintele PSD a confirmat că a existat o discuţie în CEx despre restructurarea Guvernului, Marian Oprişan propunând o comasare a numărului de ministere, însă nu vede niciun motiv serios pentru a face acest lucru, în special în contextul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.

”Premierul nu a agreat propunerea asta şi majoritatea colegilor nu au agreat-o. Nu e cazul acum, nu e niciun motiv serios pentru restructurare.”

Liviu Dragnea consideră e inoportună organizarea unui Congres al partidului până la finalul lui 2019, fiind un an electoral.

”Nu e doar părerea mea, ci a tuturor, cu două-trei excepţii,” a declarat Dragnea. ”Fiind un an cu campanie electorală pentru prezidenţiale, de obicei, partidele se ocupă cu prezidenţialele. De obicei. Nimeni nu s-a gândit la asta niciodată. Toată lumea consideră că e inportun să discutăm despre asta, pentru că sfârşitul anului nu e mâine.”

Întrebat despre un eventual congres al partidului anul viitor, liderul PSD a replicat: ”Rămâne să mai discutăm...”

 

Citește și: