161 vizualizări 26 feb 2010

Aşa cum era de aşteptat, deputatul Marian Sârbu a demisionat, astăzi, din PSD, după o discuţie de o oră cu preşedintele partidului, Victor Ponta. "Sunt elemente de linie strategică cu care nu sunt de acord. Principala nemulţumire rămâne faptul că, din punct de vedere tehnic, nu pot să lucrez, nu aş putea să am eficienţă în domeniul social când mi se cere să fiu împotriva propriilor mele idei chiar din partea colegilor mei", şi-a motivat Sârbu decizia de părăsi PSD. El nu a negat nici faptul că urmează să se alăture grupului parlamentarilor independenţi, condus de fostul său coleg de partid, actualul ministru al Apărării, Gabriel Oprea.

"Sunt nevoit să părăsesc acest partid. Este foarte posbilă alăturarea la grupul independenţilor. Nu mă interesează astfel de funcţii (ministrul Muncii - n.r.) de pe poziţii de negociere", a spus Sârbu. Deputatul a refuzat să spună dacă va accepta portofoliul Muncii în cazul în care îi va fi oferit de reprezentanţii puterii, arătând că "este frivol să vorbeşti despre funcţii", când discuţia se referă la principii: "Vulgalizarea discuţiei, transformarea într-o dezbatere despre funcţii este neconcludentă şi fără substrat. Este frivol să vorbeşti despre înlocuirea unor miniştri sau de moţiuni simple sau de cenzură la două luni după formarea Guvernului".

După care, Sârbu a început să ia apărarea Cabinetului Boc: "E un Guvern care are totuşi o susţinere parlamentară şi care îşi duce crucea". În ceea ce priveşte discuţia matinală cu Victor Ponta, deputatul a apreciat că liderul PSD este "într-un proces de restructurare". "Nu cred că Victor Ponta are nevoie să facă promisiuni individuale. Ne-am limitat la o discuţie de principii, dumnealui a înţeles poziţia mea", a spus Sârbu. (R.D.)

Ponta: "Uşa noastră este deschisă în ambele sensuri"

Noul lider al PSD, Victor Ponta, a declarat, la puţin timp după plecarea lui Marian Sârbu din sediul partidului că a înţeles punctul acestuia de vedere, "tot aşa cum şi el l-a înţeles pe al meu".

"Partidul nostru nu poate susţine cele două legi - referitoare la salarizare şi la pensii - atâta timp cât acestea sunt împotriva a cea ce doreşte să facă PSD, în continuare. Am înţeles punctul lui de vedere, este ataşat de aceste legi, de actul tehnocrat" a spus Ponta. Totodată el a afirmat că nu se bucură de plecarea niciunui coleg, dar nici nu ţine pe cineva în partid.

"Uşa noastră este deschisă în ambele sensuri, şi pot să vă spun că foarte mulţi oameni, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, vor veni alături de noi. Nu cred că un partid care pierde puterea şi ulterior face o schimbare la un congres, poate fi slăbit, ci dimpotrivă se întăreşte. Cei puternici merg pe drumul opoziţiei şi vor beneficia de ceea ce vom reuşi să facem în continuare" a mai declarat noul lider social-democrat. (M.S.)

Citește și: