160 vizualizări 26 feb 2010

Aşa cum era de aşteptat, deputatul Marian Sârbu a demisionat,astăzi, din PSD, după o discuţie de o oră cu preşedintelepartidului, Victor Ponta. "Sunt elemente de linie strategică cucare nu sunt de acord. Principala nemulţumire rămâne faptul că, dinpunct de vedere tehnic, nu pot să lucrez, nu aş putea să ameficienţă în domeniul social când mi se cere să fiu împotrivapropriilor mele idei chiar din partea colegilor mei", şi-a motivatSârbu decizia de părăsi PSD. El nu a negat nici faptul că urmeazăsă se alăture grupului parlamentarilor independenţi, condus defostul său coleg de partid, actualul ministru al Apărării, GabrielOprea.

"Sunt nevoit să părăsesc acest partid. Este foarte posbilăalăturarea la grupul independenţilor. Nu mă interesează astfel defuncţii (ministrul Muncii - n.r.) de pe poziţii de negociere", aspus Sârbu. Deputatul a refuzat să spună dacă va acceptaportofoliul Muncii în cazul în care îi va fi oferit dereprezentanţii puterii, arătând că "este frivol să vorbeşti desprefuncţii", când discuţia se referă la principii: "Vulgalizareadiscuţiei, transformarea într-o dezbatere despre funcţii esteneconcludentă şi fără substrat. Este frivol să vorbeşti despreînlocuirea unor miniştri sau de moţiuni simple sau de cenzură ladouă luni după formarea Guvernului".

După care, Sârbu a început să ia apărarea Cabinetului Boc: "E unGuvern care are totuşi o susţinere parlamentară şi care îşi ducecrucea". În ceea ce priveşte discuţia matinală cu Victor Ponta,deputatul a apreciat că liderul PSD este "într-un proces derestructurare". "Nu cred că Victor Ponta are nevoie să facăpromisiuni individuale. Ne-am limitat la o discuţie de principii,dumnealui a înţeles poziţia mea", a spus Sârbu. (R.D.)

Ponta: "Uşa noastră este deschisă în ambelesensuri"

Noul lider al PSD, Victor Ponta, a declarat, la puţin timp dupăplecarea lui Marian Sârbu din sediul partidului că a înţelespunctul acestuia de vedere, "tot aşa cum şi el l-a înţeles pe almeu".

"Partidul nostru nu poate susţine cele două legi - referitoarela salarizare şi la pensii - atâta timp cât acestea sunt împotrivaa cea ce doreşte să facă PSD, în continuare. Am înţeles punctul luide vedere, este ataşat de aceste legi, de actul tehnocrat" a spusPonta. Totodată el a afirmat că nu se bucură de plecarea niciunuicoleg, dar nici nu ţine pe cineva în partid.

"Uşa noastră este deschisă în ambele sensuri, şi pot să vă spuncă foarte mulţi oameni, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, vor venialături de noi. Nu cred că un partid care pierde puterea şiulterior face o schimbare la un congres, poate fi slăbit, cidimpotrivă se întăreşte. Cei puternici merg pe drumul opoziţiei şivor beneficia de ceea ce vom reuşi să facem în continuare" a maideclarat noul lider social-democrat. (M.S.)

Citește și: