Gandul.info
Firuta Flutur
1700 vizualizări 7 apr 2016

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că STAN MARIUS s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 14 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de Primar al municipiului Galaţi şi administrator al S.C. MOLDOVA EXPEDITION S.R.L. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar […] este incompatibilă cu […]; funcţia de administrator […] la societăţile comerciale;”, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit A.N.I., primarul Galaţiului a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Astfel, Marius Stan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în comunicatul de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Citește și: