Marius Fratila - Mediafax
74 vizualizări 17 oct 2012

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, a declarat că România şi-a găsit locul în Europa datorită eforturilor cetăţenilor români, oamenilor politici şi instituţiilor, iar această realizare nu trebuie periclitată de niciun actor politic prin atacuri la adresa valorilor europene, instituţiilor democratice

"Sunt foarte fericit că suntem aici pentru a apăra valorile pe care le susţinem: libertatea, democraţia, statul de drept, responsabilitatea şi solidaritatea. PPE nu va tolera atacuri împotriva valorilor europene, statului democratic şi statului de drept. Toţi actorii politici trebuie să respecte competenţa instituţiilor statului", a spus liderul PPE, în intervenţia sa la sesiunea de discursuri a Congresului PPE de la Palatul Parlamentului.

În context, el a citat din Mihai Eminescu dictonul "echilibrul este pentru stat, dar sănătatea este pentru fiinţa umană".

De asemenea, Martens a arătat că "preşedintele Traian Băsescu şi foştii premieri Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu au avut curajul politic, susţinuţi de partidele membre ale PPE, să ducă România pe cursul european şi să implementeze reformele necesare pentru a fi create noi locuri de muncă".

"Sunt convins că reformele dureroase vor avea efecte avantajoase pentru oameni, dar acest lucru se va realiza doar dacă echilibrul obţinut de economia românească nu va fi pus în pericol prin măsuri populiste", a spus Martens, adaugând că şi multe alte ţări europene au fost atinse de o criză economică severă în ultimii ani.

Citește și: