Sorina Ionaşc
20712 vizualizări 20 dec 2014

Potrivit declaraţiei unui martor, citat în dosarul retrocedărilor care o vizează pe fosta şefă DIICOT, Alina Bica, aceasta făcea presiunea asupra conducerii ANRP pentru convocarea unei şedinţe în care ar fi urmat să se rezolve anumite dosare. Potrivit Hotnews, în rechizitoriul procurorilor, martorul a povestit despre cum Alina Bica a făcut referire la o anumită Elena şi un Dorin.

”Cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”, ar fi spus Alina Bica, conform sursei citate, referindu-se la Dorina Danielescu, numită la conducerea ANRP cu sprijinul Elenei Udrea şi Ioan Oltean.

Însă, deşi numirea Dorinei Danielescu a fost una politică, aceasta nu a mai dat curs cerinţelor celor care au susţinut-o. În şedinţa pe care refuza să o convoace, cea a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD), ar fi urmat să se discute dosare ”sensibile”, cu nume grele din lumea politică. Şi cum şefa ANRP refuza convocarea acestei şedinţe, Alina Bica i-ar fi reproşat că ”vor avea de suferit grav din partea altor persoane”, numind un anumit ”Dorin”. ”Voi chiar nu înţelegeţi că-mi rup capul ăştia dacă nu e convocată comisia?”, ar fi zis Bica.

Mai mult, potrivit rechizitoriului DNA, citat de Hotnews, se prezintă şi influenţa pe care o avea Dorin Cocoş în cadrul ANRP. Fiul său, Alin Cocoş, aflat în relaţii bune cu vicepreşedintele ANRP, Sergiu Diacomatu, a participat la o întâlnire în cadrul ANRP, Cocoş fiind surprins când stătea cu picioarele pe masă.

Până acum, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Alina Bica (aflată în arest preventiv), Crinuţa Dumitrean (fostă şefă la ANRP) şi Sergiu Diacomatu, alături de alţi inculpaţi, aceştia fiind acuzaţi de prejudicierea bugetului cu peste 61 de milioane de euro pentru supraevaluarea unui teren al omului de afaceri Stelian Gheorghe.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au cerut arestarea preventivă şi a deputaţlor Cătălin Teodorescu şi Marko Attila.

 

Citește și: