Emma Toader
124 vizualizări 23 ian 2012

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu (PNL) a declarat, luni, că demiterea lui Teodor Baconschi din funcţia de ministru de Externe este "o mişcare de imagine care nu va avea niciun fel de impact" şi, în plus, nepotrivită ca semnal internaţional în condiţiile în care acesta e la Bruxelles.

Meleşcanu a arătat că, oricum, Baconschi nu a fost niciodată "o miză", iar oamenii care protestează în stradă nu au strigat sloganuri împotriva acestuia.

"E o mişcare din poignet - poate mai aruncam un sac de nisip poate se ridică balonul. Balonul nu se ridică până nu se aruncă mai mulţi saci de nisip, sunt necesare demisii semnificative", a mai declarat Teodor Meleşcanu, spunând că e necesară demisia întregului Cabinet.

Fostul ministru de Externe a precizat că, în opinia sa, decizia reprezintă "una din numeroasele mişcări care au făcut ca România să aibă o credibilitate scăzută în plan internaţional".

"Nu poţi când un ministru este la o reuniune internaţională să anunţi prin media că nu mai e ministru. Sunt convins că Baconschi a aflat de la televizor, ca şi noi. Cred că, în momentul în care s-a anunţat public, domnul Baconschi şi-a luat servieta şi a plecat la avion", a mai spus Meleşcanu.

Citește și: