Cristian ANDREI
1381 vizualizări 23 sep 2014

Meleşcanu a afirmat că semnăturile i-au fost strânse de Partidul Dreptăţii Sociale (PDS), de fundaţii, de sindicate, printre care şi cel al colonelului Mircea Dogaru. Acesta a dezvăluit ieri pentru gândul că s-a ocupat de strângerea de semnături.

”Nu am vrut să mă implic într-o activitate clar politică decât după ce mi-am dat demisia din poziţia de director SIE. Nu există nicio prevedere legală care mi-ar fi interzis acest lucru, dar am muncit prea mult ca SIE să fie perceput ca o structură apolitică, care nu se implică în niciun fel în politica din România şi am considerat că singura soluţie este să-mi dau demisia să nu existe speculaţii sau atacuri la adresa SIE”, a afirmat Meleşcanu, care a adăugat că nu a vrut să le facă ”cu mâna” sa ”asemenea necazuri” celor din SIE.

Meleşcanu se prezintă drept candidatul tinerilor, dar şi al celor care nu vor să vină la vot sau al celor nehotărâţi.

În privinţa succesorului său în fruntea SIE, el a precizat că nu este nevoie ca preşedintele Băsescu să numească un nou şef, deoarece ”strict professional” interimatul este asigurat de generalul Predoiu. Premierul Victor Ponta a declarat în această dimineaţă că preşedintele Băsescu nu are legitimitate pentru a numi un nou director al SIE.

Meleşcanu a comentat şi subiectul prezidenţiabilului care este ”ofiţer acoperit”, spunând că este un ”non subiect”.

”E un non-subiect care nu răspunde în niciun fel preocupărilor şi intereselor românilor. Este un subiect fabricat, de toţi care promovează această idee. Sunt nişte prevederi legale care reglementează activitatea ofiţerilor de informaţii. Atât timp cât cadrul legal, cadrul juridic nu se schimbă, aceşti ofiţeri de informaţii sunt protejaţi de prevederile legale. Este o opinie a preşedintelui, dar nu trebuie să fie principala temă a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale”, a declarat proaspătul prezidenţiabil.Întrebat dacă intenţionează să-şi dea demisia după primii doi ani de mandate pentru a cupla alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare, Meleşcanu nu a respins o astfel de variantă.

”Mandatul pentru care candidez este un mandate de cinci ani. Dacă reuşim în primii doi ani să adoptăm două măsuri fundamentale, măsuri de relansare economică şi de resetare a sistemului politic şi dacă se va hotărî în Parlament că România are nevoie de unpreşedinte care să fie ales pentru un mandate de patru ani, odată cu Parlamentul voi sprijini orice iniţiativă care vizează organizarea viitoarelor alegeri şi pentru Parlament şi pentru preşedinţie în 2016, fără niciun fel de orgolii personale”, a explicat Meleşcanu poziţia sa.

Teodor Meleşcanu a vorbit şi despre faptul că în mandatul său de preşedinte doreşte ca ”România să reintre în normalitate şi legalitate”.

 

Citește și: