Gandul.info
MEDIAFAX
Cristina ANDREI
1892 vizualizări 8 mar 2018

„Am vorbit astăzi (n.r. cu Viorica Dăncilă), m-a sunat, mi-a zis că a fost sunată de foarte mulţi colegi, colege de la Organizaţia de Femei, colegi din ţară, care i-au propus să candideze pentru această funcţie. M-a informat că a luat această decizie, i-am urat succes. O susţin fără niciun fel de ezitare, o voi vota fără niciun fel de ezitare", a declarat Liviu Dragnea, la scurt timp după ce a expirat termenul de depunere a candidaturilor pentru funcţiile puse la bătaie în PSD. 

Referitor la faptul că unele candidaturi ar putea fi respinse, şeful partidului e insistat că ultimul cuvânt revine CEx, dar că, din câte ştie el, există o problemă în sensul în care unii nu au reuşit să găsească susţinere în organizaţiile din care fac parte, propunere care a fost votată în unanimitate şi care trebuie respectată. 

Dragnea a respins vehement acuzaţiile unora dintre colegii săi, care spun că sâmbătă va fi organizat Congresul doar pentru ca cei care i se opun să fie daţi la o parte şi a anunţat că va vorbi mai multe după ce reuniunea se va termina: „Este o minciună, dar eu m-am hotărât să vorbesc mai multe după Congres pentru că nu vreau să influenţez votul şi nici să mă acuze cineva că am spus lucruri care au afectat desfăşurarea şedinţei", a mai transmis liderul formaţiunii, care a fost destul de ironic şi la adresa contestatarilor lui, mai ales a Ecaterinei Andronescu. 

„Văd că se concentrează foarte mult pe proiectul de ţară în ultimele săptămâni. Startul proiectului va fi prezentat la Congres, dar cele două argumente pentru alegeri au fost susţinute de o majoritate covârşitoare, cu 4-5 excepţii, şi anume o repatizare echitabilă pe teritoriul ţării şi paritatea femei-bărbaţi. Dacă nu suntem de acord cu nişte alegeri, atunci de ce să candidăm?", s-a întrebat retoric şeful PSD. „ În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte, au spus că nu sunt de acord să chemăm din nou toţi membrii la un scrutin, nici nu sunt de acord să cer eu o validare sau o revalidare. (...) Puncte de vedere are toată lumea, se vorbeşte peste tot, este o întrecere foarte dură în declaraţii", a mai spus acesta. 

Ecaterina Andronescu şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, funcţie deţinută în prezent de Niculae Bădălău, declarând însă că nu era nevoie de alegeri în partid, iar dacă acestea au loc trebuiau supuse la vot toate funcţiile.

„Pentru preşedinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la congres decid prin votul lor. (...) Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obţinut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului", a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcţiile din cadrul PSD.

Mai mult, Ecaterina Andronescu spune că nu era nevoie de alegeri: „Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document- proiect de ţară- în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile ţin de viaţa internă a PSD”.

Nicolae Bănicioiu şi-a depus şi el candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD

 Vicepreşedintele PSD Nicolae Bănicioiu şi-a depus, miercuri, candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, afirmând ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, deoarece face foarte multe lucruri bune, cum ar fi mărirea salariilor.

„Aş dori ca PSD să răspundă tuturor întrebărilor din societatea românească, în primul rând de program de guvernare, pentru că vrem să facem foarte multe lucruri bune - mărim salarii, vă aduceţi aminte de proiectul meu cu salariile din domeniul medical, început în 2014, 2015 şi e continuat şui acum. Facem lucruri bune în fiscalitate - sunt foarte multe discuţii pe care colegii mei le au pentru a găsi formula cea mai bună. Vrem să cucerim cât mai mult din electoratul chiar nehotărât al României sau încă nehotărât al României”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

El a mai spus că îşi propune ca PSD să câştige electorat din toate categoriile.

„Aici dau exemplu şi al tinerilor, pe care eu cred că trebuie să îi reprezinte acest partid, al celor de generaţia mea, care nu mai sunt atât de tineri, dar care au foarte multe de spus legat de dezvoltarea societăţii româneşti şi mai ales şi pe partea profesională. PSD trebuie să dea răspunsuri, să ofere răspunsuri societăţii şi la tot ceea ce înseamnă pregătire profesională, partid care are experienţă şi mai ales expertiză”, a mai spus Bănicioiu.

PSD Bucureşti-Ilfov o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului

PSD Bucureşti-Ilfov o susţine pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, iar pe Gabriela Firea şi Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi, potrivit unor decizii luate miercuri seara în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei.

„Organizaţia regională PSD Bucureşti-şIlfov a votat în aceasta seară (miercuri seara - n.r.), în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului Extraordinar al PSD din 10 martie 2018. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a Programului de guvernare”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX

Potrivit sursei citate, Organizaţia PSD Bucureşti Ilfov a votat şi pentru susţinerea continuării Programului de guvernare al PSD, „pentru a duce până la capăt măsurile cu care PSD a câştigat, cu o largă majoritate, încrederea romănilor şi scrutinul electoral din 2016”.

De asemenea, Organizaţia PSD Bucureşti Ilfov a decis susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD: „Principala preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în Programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, PSD Bucureşti-Ilfov a mai decis susţinerea lui Marian Neacşu, secretar general al PSD, pentru aceeaşi funcţie, de secretar general, dar şi candidaturile Gabriela Firea si lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov ai PSD.

 

 

 

Citește și: