Sorina Ionaşc
30311 vizualizări 2 ian 2015

În prima sa postare din 2015, preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, povesteşte cum a petrecut el trecerea dintre ani şi face bilanţul anului ce a trecut. 

Astfel, Vociulescu, aflat acum la închisoare, îl acuză pe preşedintele PC şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, de lipsă de conştiinţă, la fel ca în cazul Cameliei Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat, şi a lui Emilian Eva, procurorul care i-a instrumentat dosarul ICA.

În plus, Voiculescu susţie că atât Daniel Constantin, cât şi ceilalţi, vor fi judecaţi de divinitate.

”Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie. Acelaşi lucru se va întampla şi cu acoliţii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiţia să facă dreptate”, a scris Voiculescu, pe blogul său.

Mai mult, fondatorul PC susţine că, pentru el, anul 2014 a reprezentat ”apogeul luptei cu Traian Băsescu”, dar şi o perioadă în care a fost supus atacurilor repetate.

”N-am cuvinte să vă explic ce alinare, ce mândrie, ce satisfacţie am avut realizând cât de mult s-au deschis aceşti nuferi ai maturităţii mele. Să rezişti peste 20 de ani într-o competiţie acerbă şi, de multe ori, nedreaptă, este înălţător. Am avut totuşi timp şi pentru o introspecţie. În general, m-am simţit bine. 2014 a fost un an greu în care am trăit apogeul luptei mele politice cu Băsescu Traian, atacurile perfide venite din partea E Udrea şi M Macovei”, a mai scris Voiculescu.

Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a decis Curtea de Apel Bucureşti. Gheorghe Mencinicopschi şi fostul director al ADS Corneliu Popa au fost condamnaţi la câte 8 ani de închisoare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la 7 ani de închisoare. 

Legătura dintre Daniel Constantin şi Dan Voiculescu este una mai veche. Preşedintele PC a împrumutat, în 2007, de la mogulul media aproape 300.000 de euro, pe baza unui contract. Iar această legătură l-a făcut pe ministrul Agriculturii să fie parte civilă în dosarul ICA.
 
În 2010, Constantin a ajuns la conducerea conservatorilor, iar din 2012 a devenit ministrul Agriculturii, preluând în februarie 2014 şi funcţia de vicepremier. Din decembrie 2014, Daniel Constantin este doar ministru în Guvernul Ponta IV.
 

 

 

Citește și: