Valentina Postelnicu
1290 vizualizări 5 feb 2015

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat în cadrul convorbirii telefonice, pe Sergio Mattarella, pentru alegerea în calitate de preşedinte al Italiei, şeful statului exprimându-şi dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, construit pe o relaţie lungă şi solidă.

Cei doi au subliniat că prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Italia şi a unei puternice comunităţi de afaceri italiană în România conferă acestei relaţii o dimensiune specială, potrivit sursei citate.

Preşedintele României a menţionat în cadrul convorbirii că una dintre priorităţile sale imediate este de a cunoaşte reprezentanţi ai comunităţii române din Italia şi că îşi doreşte găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor şi italienilor, cetăţeni cu drepturi egale în Europa, se mai precizează în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Judecătorul Sergio Mattarella a fost ales, sâmbătă, preşedintele Italiei, cu 665 de voturi, cu mult peste cele 505 voturi necesare, potrivit rezultatelor oficiale, relatează AFP.

Citește și: