Sorina Ionaşc
1827 vizualizări 14 iul 2015

În timp ce liberalii cer încontinuu demisia premierului Victor Ponta, fostul preşedinte al PNL le recomandă să renunţe la acest demers. Nu pentru că nu ar fi necesară plecarea lui Ponta din fruntea Guvernului, ci pentru că, susţine Mircea Ionescu Quintus, ”oricum nu-şi va da demisia”.

”Atât timp cât stăruie să rămână prim-ministru în condiţiile de faţă, face un rău imens ţării pentru că nu mai avem niciun fel de reprezentativitate cu un asemenea prim-ministru. I-am rugat pe colegii mei să nu-i mai ceară demisia pentru că nu şi-o va da. El de acolo nu pleacă decât altfel”, a declarat Quintus, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, la Parlament.

În opinia sa, Victor Ponta ”a fost fixat la Guvern de cineva sau de ceva şi  din cauza aceasta este un mare prejudiciu pe care îl suferă ţara”.

Întrebat ce ar trebui să facă opoziţia pentru a schimba conducerea Executivului, preşedintele de onoare al PNL consideră că este necesar ca liberalii ”să arate permanent greşelile trecute şi prezente ale Guvernului”. În plus, Quintus a mizat pe puterea moţiunii populare.

”Dacă depăşim un milion de semnături pentru demisie, s-ar putea să aibă şi el teamă”, a adăugat fostul preşedinte liberal.

 

Citește și: