496 vizualizări 5 iun 2016

În Timişoara nu au fost efectuate exit-poll-uri, astfel încât Nicolae Robu împreună cu stafful de campanie a aşteptat în sediul PNL Timiş aproximativ 20 de minute înainte să îşi dea seama că primele estimări vor fi date de numărătoarea paralelă a membrilor PNL din secţii. În prima sa declaraţie dată după închiderea urnelor, Robu a afirmat că este optimist în aşteptarea primelor rezultate, însă are emoţii.

„A fost o zi de alegeri obişnuită, noi suntem trecuţi prin mai multe alegeri cu toţii. A fost o zi în care s-a muncit foarte foarte mult în tot judeţul. Din păcate, am avut parte de o vreme proastă, care, cred eu, că şi-a pus amprenta asupra prezenţei reduse la vot. Dincolo de asta, rămânem în continuare optimişti în aşteptarea rezultatelor. Noi nu am avut exit-poll, nu dispunem de absolut nicio informaţie privind rezultatul alegerilor. Dispunem de estimări. Întotdeauna am emoţii, eu sunt un tip foarte implicat în tot ce fac şi aşa eram şi ca elev, ca student, aveam emoţii de fiecare dată. Am emoţii şi când intru pe terenul de fotbal, am emoţii că aşa e firea mea. Dar eu mi-am făcut datoria”, a spus Robu.

El a adăugat că în lipsa unui exit-poll, va aştepta primele rezultate ale numărătorii paralele desfăşurate de PNL în secţiile de votare.

„Aştept să văd ce părere au timişorenii despre acest mandat de patru ani care s-a încheiat. Nu fac comparaţii, că nu are rost. Nu ştiu de ce nu s-a făcut exit-poll, ştiţi bine că exit-poll-urile se fac pe bani. E o muncă depusă de nişte specialişti şi munca trebuie plătită. Probabil că nu a fost nimeni dispus să plătească. Noi, în orice caz, nici nu ne-am gândit să facem. Aşteptăm. Suntem oameni raţionali şi aşteptăm”, a mai spus Robu.

În Timişoara, prezenţa la vot la ora 21 conform siteului prezenta.2016bec.ro a fost de doar 28,34 la sută.

Citește și: