Gandul.info
Nelu Barbu
731 vizualizări 13 ian 2018
“Nu este stilul meu să mă exprim pe teme importante pentru #PSD prin postări pe pagina de facebook, dar momentul mă obligă”, îşi începe Ţuţuinau mesajul către colegi, precizând că a “luat act  de intenţia convocării şedinţei Comitetului Executiv Naţional pentru ziua de luni, 15.01.2018, la cererea mai multor lideri ai partidului.”
 
Liderul de la Dâmboviţa se declară îngrijorat de evoluţia situaţiei din partid şi face apel la stabilitate, menţionând că nu crede că partidul o poate lua “mereu de la capăt, din 6 în 6 luni.” 
 
“Sunt îngrijorat cu privire la evoluţiile interne din partid şi cred că ne aflăm într-un moment de răscruce. Performanţele economice înregistrate în anul 2017, creşterile de salarii şi pensii şi alte lucruri bune ale guvernării au fost, în bună parte, anulate de conflictul intern. Consiliile Judeţene, primarii, oamenii din judeţe au nevoie de un guvern care să le sprijine proiectele. #România are nevoie de stabilitate pentru a continua să se dezvolte. Oamenii aşteaptă de la noi rezultate, locuri de muncă mai bine plătite, autostrăzi, şcoli, spitale etc. Nu cred că putem să o luăm mereu de la capăt din 6 în 6 luni."
 
Fostul ministru al Apărării consideră că o nouă schimbare de guvern ar fi o sinucidere politică şi militează pentru luarea deciziilor în structurile statutare ale PSD
 
“Ar fi sinucidere politică pentru Partidul Social Democrat o nouă schimbare de guvern. O demisie a Primului Ministru sau o nouă moţiune de cenzură împotriva propriului guvern ar duce partidul din nou la mâna preşedintelui Iohannis (pentru desemnarea premierului) şi la un vot în Parlament, ambele situaţii creatoare de incertitudini. De aceea, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să conştientizăm gravele prejudicii de imagine pe care le poate înregistra partidul, precum şi riscul aruncării ţării în instabilitate politică. Este datoria noastră să fim lucizi.
Trebuie să strângem rândurile, să analizăm care este cea mai bună soluţie pe baza unei decizii colective şi democratice, făcând apel la toţi oamenii competenţi care pot da un plus actului de guvernare. Nu sunt de acord să sacrificăm partidul şi guvernarea pentru răfuielile şi ambiţiile personale ale unor lideri!
Am fost şi rămân un om de partid. Militez pentru unitatea acestuia, diversitatea de opinii şi pentru luarea deciziilor în structurile statutare.”, îşi încheie Ţuţuianu postarea pe Facebook.
 
PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv pentru luni, la sediul din partidului din Kiseleff, pentru a tranşa situaţia din partid, potrivit surselor Mediafax. Mai mulţi lideri social-democraţi au solicitat întrunirea CEx, cât mai urgent. Iniţial, şedinţa lămuritoare a social-democraţilor urma să aibă loc la finalul lunii, la Iaşi.
 

Citește și: