Cristian ANDREI
12908 vizualizări 30 ian 2015

Victor Ponta şi Liviu Dragnea au gândit întâlnirea de la Sinaia ca un bun mijloc de socializare cu partidul, dar şi o reconfirmare a sprijinului pentru guvernare. Fără să atace frontal nicio problemă delicată, tandemul Ponta-Dragnea le-a vorbit celor veniţi din teritoriu despre ”reforma” PSD. Tema, una extrem de sensibilă în rândul social-democraţilor, nu a fost urmată de o decizie, ci doar de o exprimare a unor puncte de vedere.

Prin această reformă, în viitorul Statut PSD, se va preciza ce sancţiuni vor primi cei care au probleme cu justiţia. Ponta a plusat, şantajând partidul că dacă nu va vota aceste măsuri în cadrul Consiliului Naţional, programat pentru 20-21 martie, va renunţa să candideze pentru preşedinţia partidului la Congresul national.

Prima parte a Comitetului Executiv a fost dedicată activităţii parlamentare, problemele celor din teritoriu nefiind atinse.

După o oră şi jumătate de discuţii fără scântei, liderii din teritoriu au început să ia cuvântul. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a reclamat modul în care social-democraţii sunt săltaţi de pe stradă şi duşi cu duba de procurori, fără să fie citaţi în prealabil. Punctul său de vedere a fost dublat de poziţiile lui Nicuşor Constantinescu şi Iulian Iancu, care au spus că partidul trebuie să ia atitudine faţă de aceste forme de ”justiţie televizată”.

Joi seara, la sosirea la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaiar, Nicuşor Constantinescu a fost o poziţie dură faţă de Victor Ponta, cerându-i acestuia să-şi asume pierderea alegerilor prezidenţiale şi faptul că a permis ca ”generalii săi să fie hăcuiţi”.

După ce liderii din teritoriu au terminat să-şi expună ofurile, Victor Ponta le-a spus de la masa prezidiului la care stătea că nu a venit la acest Comitet Executiv şi să vorbească despre problemele lor penale.

”Nu am venit să discutăm doar despre problemele penale. Dacă facem doar asta, înseamnă că avem o problemă în partid. Partidul nu are probleme penale, sunt problemele dumneavoastră”, a fost mesajul lui Victor Ponta în şedinţa Comitetului Executiv, potrivit unor surse participante la întâlnire.

Preşedintele PSD a închis apoi discuţia, propunându-le pesediştilor să voteze o serie de măsuri organizatorice: înlocuirea lui Cătălin Ivan de la şefia PSD Sector 1 cu Dan Tudorache, desemnarea lui Cristian Rizea ca preşedinte interimar la PSD Sector 5 şi reprimirea lui Dan Şova în partid.

Liderii de organizaţii au plecat rând pe rând la câteva minute după terminarea Comitetului Executiv din hotelul Mara din Sinaia, fiind extreme de nemulţumiţi că la şedinţă nu s-a luat nicio decizie importantă pentru partid. Supărat pe situaţia din partid, senatorul Nicolae Bădălău a spus că s-ar putea retrage din fruntea organizaţiei PSD Giurgiu. Radu Mazăre a plecat şi el, afirmând ironic: ”vom vedea, a spus orbul”.


 

Citește și: