201 vizualizări 11 iul 2019

„Eu nu am să vă spun mai multe. O să vă spunem mai multe pe 15 iulie, când va avea loc CEx, care va avea ca temă şi această remaniere. Până atunci se face o evaluare a miniştrilor. Asta nu îsneamnă că nu am avut colegi buni. Vom vedea pe 15 iulie care e propunerea doamnei premier pentru remaniere. Spunea că în această perioadă nu va fi o remaniere extinsă. Ne vom consulta şi cu partenerii de coaliţie. S-a vorbit mult despre lucrul acesta – domnule, PSD va reduce nr de ministere, duce oamenii în şomaj. Nici vorbă de aşa ceva. Dacă discutăm de un număr mai mic de ministere, important e să se ştie că nimeni nu pleacă acasă. Flexibilizăm activitatea. Nu facem lucruri doar de dragul de a le face”, a afirmat Mihai Fifor, joi seară, la Antena 3.

El a mai spus că „e nevoie să eficientizăm până la sesiunea parlamentară activitatea în câteva ministere. După 15 iulie când vom vorbi despre remaniere, ne concentrăm apoi pe 3 august, când vom avea candidatul la prezidenţiale”.

Premierul Viorica Dîncilă a declarat joi, la DC News, că este posibil ca prima parte a remanierii să aibă loc până în luna august, dar nu este exclus să vină în faţa Parlamentului şi cu o restructurare, acest demers fiind legat doar de unirea unor ministere şi de schimbarea configuraţiei Executivului.

Şeful Executivului a mai spus că nu exclude ca restructurarea să fie înlocuită de remaniere în două etape.

Comitetul Executiv al PSD va avea loc, luni, la ora 12.00, la Parlament.

Referitor la remaniere, în vizor ar fi Daniel Suciu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc sau ministrul Agriculturii Petre Daea, au declarat surse din PSD, pentru Mediafax. 

Pentru portofoliul Agricultură ar fi luat în calcul actualul secretar de stat Dumitru Daniel Botănoiu sau deputatul PSD Valeriu Steriu, au precizat sursele citate.

În ceea ce îl priveşte pe Daniel Suciu, care a candidat pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, la Congresul din 29 iunie, nu ar mai fi dorit de Eugen Teodorovici ca vicepremier şi la Ministerul Dezvoltării.

Nemulţumiri în PSD există şi faţă de ministrul Justiţiei Ana Birchall, însă o decizie în ceea ce o priveşte nu a fost luată de premier. Birchall este şi vicepremier interimar pentru parteneriate strategice, în timp ce Eugen Teodorovici e vicepremier interimar, după plecarea lui Viorel Ştefan ca membru la Curtea de Conturi a Uniunii Europene.

 

Citește și: