Alexandru Costea
92 vizualizări 9 oct 2019

"Eu mă aşteptam (ca CSM-n.r.) să se supere foarte tare atunci când preşedintele României a ieşit şi a cerut demisia unui şef de Parchet. N-am văzut nicio reacţie în spaţiul public, aşa cum ar fi fost normal, pentru că nu poţi să încalci modul de funcţionare al justiţiei şi libertatea înfăptuirii justiţiei în această ţară indicând cine trebuie să plece şi cine nu trebuie. Nu ştiu de ce se sesizează CSM, dar e dreptul domniilor lor", a declarat secretarul general al PSD, Mihai Fifor.

Şapte membri ai CSM au anunţat, miercuri, într-un comunicat, că solicită plenului CSM şi preşedintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituţională, după înregistrările apărute în presă cu Viorica Dăncilă, care le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare. Solicitarea celor şapte membri de sesizare a Curţii Constituţionale vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei şedinţe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 2 octombrie, decretul pentru eliberarea din funcţia de procuror-şef al DIICOT a lui Felix Bănilă, după ce, la începutul săptămânii trecute, solicitase demisia lui Bănilă, pe fondul gestionării anchetei din Caracal.

 

Citește și: