36 vizualizări joi, 07:57

„Există un număr de parlamentari care nu sunt în grupul PSD, dar nici nu au semnat moţiunea. De ce? Pentru că nu au văzut o alternativă din partea opoziţiei. Mai este un alt grup de deputaţi şi senatori care au semnat moţiunea sperând că partidele din opoziţie vor pune ceva serios pe masă. S-au trezit însă cu Sică Mandolină şi cu un program de austeritate ce ar contrasta puternic cu bunăstarea creată în guvernarea PSD. Cum să susţii aşa ceva? E sinucidere politică!”, a scris Mihai Fifor, joi, pe Facebook.

Senatorul PSD a mai spus că numărul aleşilor care ar putea opta să arunce ţara în haos şi austeritate este mai mic decât al parlamentarilor responsabili care doresc stabilitate, motiv pentru care moţiunea nu va fi adoptată joi, în Legislativ.

„Aceste două categorii de parlamentari vor înclina balanţa în sensul respingerii moţiunii. E vorba de 35-40 de oameni responsabili, care realizează că trecerea moţiunii, în lipsa unei alternative serioase din partea opoziţiei, ar arunca ţara în haos. Ei înţeleg că nu poţi juca la ruleta rusească interesul cetăţenilor, doar pentru a satisface nevoile electorale ale lui Iohannis, Ponta şi Barna. Din fericire, numărul celor care vor vota pentru haos şi austeritate este mai mic decât al celor responsabili, care optează pentru stabilitate. Iată de ce moţiunea nu va trece!”, a conchis Fifor.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care va începe de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că votul moţiunii va fi de la ora 13.00.

Citește și: