Elena Crangasu
679 vizualizări 3 dec 2019

„A trecut ceva vreme de când nu mă mai deranjează invectivele venite de la PSD. După ce am fost golan, apoi eco-terorist, apelativul ”parazit” din partea unuia ca Şerban Nicolae nu mai aduce nimic nou sub soare. E doar o variaţiune pe aceeaşi temă, menită să ascundă incompetenţa şi impostura celor care au făcut praf educaţia din ţara asta. Din păcate, cel mai mult au de suferit elevii şi viitorul acestei ţări, nu eu. Şi e grav că încă mai durează până când se vor organiza alegerile parlamentare care să-i trimită, definitiv, în uitare”, a scris pe Facebook senatorul USR Mihai Goţiu.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Şerban Nicolae, l-a numit „parazit” pe senatorul USR Mihai Goţiu, în timpul dezbaterilor din comisie. Totodată, social-democratul a spus în mai multe rânduri „DNA să vină să vă ia” şi „Hashtag fără penali”.

Comisiile juridică şi de învăţământ ale Senatului au doptat, marţi, propunerea legislativă a senatorului PSD Şerban Nicolae, ce prevede pedepse pentru agresarea personalului didactic. Totodată, în cadrul dezbaterilor, s-a stabilit un amendament ce prevede majorarea sancţiunilor cu o treime.

Un amendament stabilit, în cadrul dezbaterilor, aparţine senatorului PSD Liviu Pop şi presupune că „ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, loviturile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unei persoane care ocupă funcţie didactică, de conducere sau de îndrumare şi control, aflată în exercitarea aestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentreu acea infracţiune”.

 

Citește și: