Gabriel Pecheanu
1196 vizualizări 8 ian 2018

Primul care a ajuns la sediul Guvernului a fost premierul Mihai Tudose, în jurul orei 9.15.

Două ore mai târziu, la Palatul Victoria a venit Marian Oprişan, fiind urmat de fostul ministru al Apărării, Adrian Ţuţuianu, de miniştrii Felix Stroe (ministrul Transporturilor şi preşedinte PSD Constanţa) şi Gheorghe Şimon (ministrul Economiei).

Întâlnirea are loc în contextul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PSD care are loc de la ora 14.00.

Membrii CEx urmează să decidă cine va fi înlocuitorul Doinei Pană la Ministerul Apelor şi Pădurilor, dar ar urma să tranşeze şi o eventuală restructurare a Guvernului.

Adrian Ţuţuianu a declarat, în urmă cu o zi, că plecarea sa din Guvern a fost cauzată probabil de faptul că vizibilitatea sa a deranjat conducerea partidului.

„Probabil că am deranjat pe anumiţi colegi, foarte mulţi sau unii dintre ei care aveau putere de decizie, inclusiv preşedintele partidului. Probabil că a avut anumite nemulţumiri faţă de faptul că eram foarte vizibil, apreciat şi de cei cu care lucram în minister, dar şi de presa naţională, unde n-aţi auzit critici la adresa mea legate de minister. Este o etapa, este o şcoală. În două luni am făcut un master pe apărare naţională şi e foarte utilă în conturarea profilului meu de lider politic şi de administraţie. Este o etapă în care am învăţat ca in politica nu conteaza numai munca serioasă, ci uneori contează mai mult să relaţionezi cu ceilalţi, să aloci mai mult timp relaţiilor umane”, a declarat Adrian Ţuţuianu, la ColumnaTV.

Oprişan: E nevoie de o restructurare totală a administraţiei centrale şi implicit a Guvernului

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a declarat luni, înainte de şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PSD, că este nevoie de o restructurare totală a administraţiei centrale şi a Guvernului, deoarece acum aparatul central este foarte încărcat.

„PSD are guvernarea şi are mari responsabilităţi. Trebuie să facem spitale, trebuie să facem autostrăzi, trebuie asigurate pensiile, salariile românilor şi pentru asta trebuie discutat. (...)Vă spun că să ducem la capăt programul de guvernare este nevoie de o retructurare totală a administraţiei centrale şi implicit a Guvernului. Aparatul central este foarte încărcat şi trebuie eficientizat astfel încât să ne ţinem promisiunile în faţa românilor", a declarat Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, înainte de şedinţa CEx al PSD.

Legat de discuţiile cu premierul Mihai Tudose, pe care le-a avut luni dimineaţa la sediul Guvernului, Oprişan a afirmat că acestea sunt legate de unele probleme din Vrancea.

„Am nişte probleme guvernamentale la Vrancea pe care trebuie să le discut cu premierul", a spus Oprişan.

Ţuţuianu: Cred că e utilă restructurarea. Liderul deputaţilor PSD: E tardiv

Opinii împărţite la sediul PSD, înainte de şedinţa Comitetului Naţional Executiv, unii membri susţinând că este nevoie de o restrucutrare a Executivului, subiect ce trebuie pus pe ordinea de zi, în timp ce alţii au declarat că trebuie găsit doar înlocuitor pentru Doina Pană la ministerul Apelor.

„Cred că e utilă restructurarea", a declarat Adrian Ţuţuianu, fost ministru, la intrarea la şedinţa CEx al PSD. Ţuţuianu discutase anterior cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, Florin Iordache anunţă că se va discuta un singur subiect în şedinţa de luni.

„Cred că azi ar trebui să discutăm un singur punct. O nominalizare la Ministerul Apelor si cred că asta e singurul subiect, nu cred că avem nevoie decât să arătăm oamenilor că putem continua lucrurile bune începute", a spus Florin Iordache.

Tot legat de restructurare, Ioan Muntean, liderul deputaţilor PSD a spus că „e tardiv".

Citește și: