Elvira Gheorghita - Mediafax
2038 vizualizări 19 dec 2012

MIHNEA COSTOIU, rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, nominalizat, miercuri, pentru funcţia de ministru delegat pentru Cercetare Ştiinţifică, are trei stagii de pregatire în străinătate, la Universitatea Paris IV, Universitatea Oxford şi Universitatea Harvard.

Mihnea Costoiu este considerat omul de încredere al Ecaterinei Andronescu. El a lucrat în echipă cu Ecaterina Andronescu ca director general administrativ al Universităţii Politehnica din Bucureşti din 2005 şi până în acest an, când a fost ales rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti.

În perioada 2001-2004, Costoiu a fost secretar general în Ministerul Educaţiei, iar în 2009, în timpul mandatului de ministru al Ecaterinei Andronescu, Mihnea Costoiu a fost secretar de stat.

Costoiu este cadru didactic asociat începând din 1997, la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

El a mai ocupat poziţii manageriale la SC Citex SA (1999-2001) şi la SC Mecanică Fină SA (1995-1999).

Mihnea Costoiu este absolvent al Universităţii Politehnica din Bucureşti, Facultatea Ingineria şi Managementul Sistemelor Tehnologice, doctorand al Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a urmat studii postuniversitare la Colegiul Naţional de Apărare, Ministerul Apărării Naţionale.

Costoiu are trei stagii de pregătire în străinătate, la Universitatea Paris IV, Universitatea Oxford şi Universitatea Harvard.

În perioada 2001 - 2004 şi în 2009, Costoiu a fost membru în Comisia de Negociere a Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional şi cu Banca Mondială, iar în 2003 - 2004 şi 2009, membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Roman.

Citește și: