Gandul.info
Iasmina Ardelean
383 vizualizări 26 feb 2018

„Partidul Social Democrat nu părăseşte familia social democraţilor europeni! În faţa acestui zvon pornit de la cei care vor răul Partidului Social Democrat, simt nevoia să reamintesc tuturor că anul acesta se celebrează 125 de ani de la crearea primului partid social democrat din România şi că formaţiunea noastră politică este mai mult ca oricând ataşată istoriei şi valorilor sale social democrate. Tot anul acesta, trebuie să ne aducem aminte de contribuţia social democraţilor români la realizarea Marii Uniri şi în mod deosebit rolul jucat de social democraţii care au format în 1918 Consiliul Naţional Român Central din Transilvania (Iosif Jumanca, Ion Flueraş, Tiron Albani, Enea Grapini, Iosif Renoiu, Bazil Surdu)”, a scris Negrescu.

Acesta a adăugat că PSD este cel mai mare partid social-democrat din Europa după ultimele rezultate electorale şi că are în interiorul său cea mai dinamică organizaţie de militanţi social democraţi europeni, PES activists România, compusă din peste 10.000 de membri.

„Sunt convins că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, dar şi invitaţii noştri externi de la Congresul din 10 martie vor reitera mesajul şi importanţa Partidului Social Democrat pentru familia social democrată europeană. Personal voi rămâne mereu de stânga, fidel valorilor social democrate, mândru de istoria familiei noastre politice şi dispus să lupt pentru ideile noastre indiferent de rolul pe care îl exercit sau îl voi exercita în echipa Partidului Social Democrat”, a susţinut Victor Negrescu.

Citește și: