403 vizualizări 14 iul 2017

"Legea trebuie respectată, nu am ce să discut altceva. Într-adevăr, acolo unde Curtea Constituţională nu clarifică situaţia, aşteptăm decizia Parlamentului. Decizia CCR trebuie pusă în practică de Parlament. Decizia CCR este legată de posibilitatea ministrului de a semna sau nu a semna un ordin de genul acesta. Curtea trebuie să îmi spună dacă am dreptul sau nu am dreptul. De când mă ştiu, respect legea, dar aştept decizia unei instituţii abilitate şi vom vedea. La fel ca în 2012, voi respecta legea, cu riscul ca marii comentatori să se supere că nu semnez cum vor ei. Eu o să semnez exact cum spune legea", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei Naţionale.

Liviu Pop a precizat că nu a discutat niciodată cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, nici în 2012 şi nici acum.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a primit, săptămâna trecută, o sesizare cu privire la teza de doctorat a premierului Mihai Tudose.

Astfel, pe 5 iulie, Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a analizat sesizarea, care era adresată preşedintelui CNATDCU Ionel Valentin Vlad, şi a transmis-o Consiliului pentru soluţionare.

''Vă înaintăm sesizarea referitoare la teza de doctorat a domnului Tudose C. Mihai cu titlul «Protecţia infrastructurii critice — element strategic dinamic în sectorul de securitate», susţinută la Academia Naţională de Informaţii 'Mihai Viteazul', însoţită de documentele pe suport electronic, înregistrată la UEFISCDI cu nr. 1806/04.07.2017. Sesizarea respectă cerinţele OMENCŞ 3482/24.03.2016 şi este transmisă către CNATDCU în vederea demarării procesului de analizare şi soluţionare a acesteia'', se arată în documentul publicat pe site-ul CNATDCU.

Citește și: