5442 vizualizări 15 mai 2012

Ministrul Educaţiei, Ioan Mang, a demisionat astăzi din funcţie, a anunţat premierul Victor Ponta. Şeful guvernului a adăugat că ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, va asigura interimatul la ministerul Educaţiei, el urmând să asigure şi organizarea examenului de Bacalureat 2012.

Ponta a spus că are la dispoziţie 45 de zile pentru a nominaliza un nou ministru la Educaţie şi le va folosi "pentru o consultare cât mai largă".

"Regret situaţia în care l-am pus pe domnul Mang. Pare că e un scaun electric acolo la Ministerul Educaţiei. Domnul Mang are în acest moment mâinile dezlegate să îşi poată apăra imaginea, prestigiul şi munca de atâţia ani şi sunt absolut convins că, în zilele următoare, fără a mai avea presiunea acestei funcţii care se dovedeşte mult mai dificilă decât am crezut vreodată, va restabili adevărul şi mă va ajuta şi pe mine, şi probabil şi pe dumneavoastră, să înţelegem exact ce s-a aflat în spatele acestor atacuri repetate asupra celor care au fost nominalizaţi pentru funcţia de ministru al Educaţiei", a spus Victor Ponta.

Premierul a acuzat Comisia de Etică de la Ministerul Educaţiei, despre care a spus că este înfiinţată de fostul ministru PDL Daniel Funeriu, că a tergiversat clarificarea acuzelor de plagiat la adresa lui Mang, pentru a compromite organizarea examenului naţional de Bacalaureat.

"Acea Comisie de Etică a luat act de acuzaţiile aduse ţi în loc să stabilească un termen de câteva zile pentru a clarifica situaţia, a fixat ca prim termen de audiere ziua de 15 iunie, data la care începe Bacalaureatul. Ţinta adevărată a fost de fapt modul în care organizam Bacalaureatul", a spus Ponta.

UPDATE "Voi continua să lupt pentru bunul mers al Educaţiei, pentru a face adevărata reformă", a declarat Ioan Mang. El a explicat că a ales să demisioneze pentru că imaginea Guvernului era afectată. Întrebat de ce nu a demisionat mai devreme, în această logică, Mang a răspuns că a crezut "că totul este un atac politic şi că se va opri când comisiile de anchetă" vor prelua cazul. "Nu am nimic să îmi reproşez", a mai spus Mang.

Citește și: