Cristina ANDREI
12494 vizualizări 25 apr 2016

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, şi-a depus astăzi demisia din Cabinetul Cioloş. Este al doilea ministru din cabinetul Cioloş care demisionează, după ministrul Muncii Ana Costea. Aceasta a precizat că a luat decizia la solicitarea primului ministru, care nu a fost mulţumit de activitatea sa şi de modul în care a înţeles să-şi îndeplinească obiectivele imediate.

„Având în vedere nemulţumirile domnului prim-ministru legate de obiectivele pe termen scurt privind activitatea mea, la cererea domniei sale, îmi depun demisia din funcţia de ministru al fondurilor europene. Regret că nu am avut şansa de a duce la bun sfârşit acţiunile propusem, dar ramân un susţinător al politicii de coeziune, al principiilor europene şi al utilizării cât mai eficiente şi profesioniste a fondurilor europene pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării", a precizat Aura Răducu într-un comunicat de presă.

La scurt timp după anunţul făcut de fostul ministru al Fondurilor Europene, premierul Dacian Cioloş a transmis că a acceptat demisia Aurei Răducu şi că urmează să trimită, în curând, o nouă propunere către preşedintele Iohannis.

„Am acceptat demisia doamnei ministru Aura Carmen Răducu. În perioada imediat următoare voi înainta domnului Preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene”, a menţionat Cioloş într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

„Am avut o discuţie cu doamna Răducu săptămâna trecută şi am convenit împreună acest lucru. Am apreciat şi apreciez activitatea pe care a desfăşurat-o dânsa până acum, a pornit dintr-o situaţie dificilă acolo la minister, şi-a folosit toată expertiza pe care o are pe fonduri europene pentru a debloca anumite lucruri pe care le-a găsit acolo înţepenite şi legat de pregătirea sistemului MySMIS, şi legat de ghidurile beneficiarilor, şi legat de închiderea perioadei 2007-2013, însă am convenit împreună că în momentul de faţă, acolo la minister, mi-aş dori să trecem la o etapă nouă de abordare şi în condiţiile acestea am acceptat demisia dânsei. O să mă gândesc în cel mai scurt timp, mâine probabil, să fac o nouă propunere şi să mergem cât mai repede înainte", a spus Cioloş, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, după ce Aura Răducu şi-a anunţat demisia.

Premierul a mai afirmat că, în măsura în care fostul ministru este dispus, pot colabora de pe o altă poziţie.

"I-am spus şi dânsei, sper să putem, în măsura în care dânsa va fi dispusă, să continuăm să lucrăm împreună şi de pe o altă poziţie", a mai spus Dacian Cioloş.

 

Citește și: