197 vizualizări luni, 22:37

„Ani de zile nu a fost dată nicio sancţiune, nici mărcar o sancţiune Primăriei Generale a Capitalei, privind calitatea aerului din Bucureşti. Din 2014 încoace, Garda de Mediu nu a avut nicio sacţiune pentru Primăria Generală a Capitalei. (...) Nu cred că într-un oraş cu atât de multe sesizări ale cetăţenilor, nu s-a dat nicio sancţiune”, a spus Alexe, la Digi 24.

Întrebat care este explicaţia pentru această situaţie, ministrul a răspuns: „Cred că buna relaţionare dintre Primăria Generală a Capitalei şi comisarii Gărzii de Mediu a fost o relaţie care, din păcate, nu a făcut să îşi ducă la îndeplinire atribuţiile de serviciu”.

Conform sursei citate, în perioada următoare urmează să fie numit un nou comisar-şef la Garda de Mediu, Gabriela Dorojan , şi-a depus mandatul, la finalul săptămânii trecute.

„Nu l-am numit încă pentru că ne dorim să avem o persoană care să aibă un profil care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor României. Trebuie făcută şi prevenţie acolo unde este cazul, trebuiesc aplicate şi sancţiuni unde derapajele au fost constante şi nu s-a observat o îmbunătăţire a situaţiei. Nu iau în calcul să ajungă să fie numit un om politic, pentru că este funcţionar public şi ei nu au apartenenţă politică”, a adăugat ministrul.

Odată cu plecarea lui Dorojan de la Garda de Mediu, a plecat şi şefa de cabinet a acesteia, Angelica Cobzaru, care este sora primarului general Gabriela Firea.

 

Citește și: