Vasile Magradean
386 vizualizări 6 mai 2019

Potrivit unei postări, luni, pe pagina sa de Facebook, Emanuel Ungureanu a afirmat că managerul spitalulului clujean, Petru Şuşcă, responsabil de mizeria şi dezordinea din instituţie, „a primit doar calificative de foarte bine din partea doamnei ministru”.

„Şase, iar amendează doamna Pintea două asistente! După ce am reclamat zeci de nereguli grave, luni de zile, în mai multe secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, doamna ministru al Sănătăţii, Pintea, îmi dă dreptate. Tardiv. Faptul că ea constată, cu ochii ei, ce i-am relatat în mai multe ocazii prin interpelări şi imagini, inclusiv din mizerabila secţie de Ortopedie, arată că doamna ministru nu îşi foloseşte puterea în slujba pacienţilor, ci în slujba partidului-stat şi că domnul Şuşcă (managerul SCJU Cluj-Napoca – n.a.), cel care este responsabil de mizeria şi dezordinea din acest spital a primit doar calificative de foarte bine din partea doamnei ministru care îi poartă managerului maramureşean ca ea, o caldă şi dulce prietenie”, se arată în documentul citat.

Ungureanu a subliniat că „partidul-stat” a fost deranjat că Petru Şuşcă şi-a făcut rost de o decoraţie la Cotroceni prin fire peneliste, iar din acest motiv, de ochii lumii, ministrul Pintea s-a prefăcut puţin că îşi supără prietenul.

„Pun pariu cu voi că domnului Şuşcă nu i se va clinti niciun fir de păr, va găsi doamna ministru două asistente pe care să le sancţioneze, a mai făcut asta. Praf în ochi. Repet, din nou, cu o conducere DSP Cluj obedientă politic şi cu manageri ca Şuşcă, sistemul sanitar din Cluj ne va omorî cu zile, de fapt, o face zilnic deja. (...) Aştept o minune, pentru binele Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, demiterea de urgenţă a lui Şuşcă şi a conducerii DSP Cluj! Puteţi doamna ministru?
Dacă nu puteţi, plecaţi!”, a menţionat Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a scris, duminică, pe Facebook, că a continuat sâmbătă seara seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de ortopedie.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunţat luni că va trimite o echipă de control la Spitalul de Urgenţă din Clujdupă controlul inopinat făcut în weekend la unitatea spitalicească. Ea a relatat că vizita sa era aşteptată şi cu toate acestea a constatat o serie de nereguli.

Citește și: