Sorina Ionaşc
1410 vizualizări 17 iul 2015

Deşi nu a fost prima opţiune a premierului Victor Ponta, Iulian Matache a devenit noul ministru al Transporturilor, după demisia lui Ioan Rus. La ceremonia de la Cotroceni, când Matache a depus jurământul de învestitură, au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vicepreşedintele Senatului, Vasile Nistor, iar din partea Guvernului a fost vicepremierul Gabriel Oprea. Prim-ministrul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire a lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor, asta după ce prima opţiune a premierului, Mihai Fifor, a fost respinsă de şeful statului. 

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la Transporturi, este propunerea sa pentru portofoliul Transporturilor, în baza deciziei BPN al PSD.

"În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!", a scris premierul pe contul său de Twitter.

Ioan Rus a demisionat de la conducerea Ministerului Transporturilor pe 11 iunie 2015, după ce a făcut o serie de declaraţii jignitoare la adresa românilor plecaţi în străinătate. 

El a declarat, într-un interviu la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate şi despre cât câştigă aceştia muncind în construcţii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăştia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”. Ulterior, ministrul şi-a prezentat scuzele: „Îmi cer scuze dacă, prin formularea aleasă, am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă”. 

Citește și: