Ana Petrescu
1083 vizualizări 16 feb 2019

”Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de Ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere”, a scris Mircea Drăghici pe Facebook.

Social-democratul vrea ca Ministerul Transporturilor să fie performant şi îşi oferă sprijinul, indiferent de funcţia în care se află.

”Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat, voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul”, explică Drăghici.

Marţi seara, celalălt candidat, pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, Lia Olguţa Vasilescu îşi anunţase retragerea, în urma unei discuţii cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, considerând că un atac la CCR ar însemna prelungirea perioadei de blocaj al activităţii guvernamentale.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Klaus Iohannis anunţase că o respinge pe Lia Olguţa Vasilescu pentru postul de ministru al Dezvoltării, însă nu a dat vreun răspuns legat de portofioliul de la Transporturi, era propus Mircea Drăghici.

Cele două ministere nu au miniştri plini de la finalul anului trecut. Interimatul la minister expiră pe 20 februarie. Rovana Plumb este ministru interimar al Transporturilor, în timp ce Eugen Teodorovici conduce interimar Ministerul Dezvoltării.

 

Citește și: