Cristian ANDREI
2015 vizualizări 17 dec 2011

Fostul preşedinte al PSD susţine că Victor Ponta are şanse aproape de zero să devină premier, deoarece USL se află sub pragul psihologic de 50%.

Mircea Geoană a declarat, la emisiunea "3x3", că USL a scăzut sub 50% ca intenţie de vot, iar dacă va rămâne două-trei luni sub acest prag, conducerile PNL şi PSD vor fi înlocuite.

"Sunt discuţii importante la liberali şi pesedişti că USL pare să nu conducă la victoria zdrobitoare. În PSD sunt discuţii tot mai agresive şi tot mai vocale pentru un Congres extraordinar pentru înlocuirea domnului Ponta, liniştea este aparentă", a afirmat fostul preşedinte al social-democraţilor.

Aflat în conflict deschis cu Victor Ponta, Mircea Geoană a spus că preşedintele PSD are şanse zero să ajungă premier după viitoarele alegeri.

"Am o îndoială profundă, resimţită de cetăţenii obişnuiţi, că are competenţele, experienţele şi greutatea necesară pentru a fi premier", a susţinut Geoană.

Potrivit acestuia la începutul anului viitor urmează să aibă loc o "explozie" pe scena politică, iar primul-ministru Emil Boc va fi înlocuit din fruntea Guvernului.

În privinţa partidului pe care îl pregăteşte Mircea Geoană a precizat că la începutul anului viitor va lansa o mişcare politică care va avea două componente: una clasică de partid, cealaltă fiind formată din profesionişti.

"Dacă vă uitaţi pe cifrele din sondaje - Mircea Geoană personaj public - şi vedem cota de simpatie, încredere şi de vot sunt la 15%. Acest scor va pune presiune şi pe putere şi pe opoziţie", a subliniat fostul preşedinte al Senatului.

Citește și: